Search
Close this search box.

Accommodaties in Namibië

Namibië: onze favoriete accommodaties

Namibië is het land van avontuurlijke roadtrips én luxe resorts. Budget reizigers kiezen voor een betaalbare kampeervakantie met een 4×4 auto met daktent. Maar Namibië is ook zeer populair bij vakantiegangers die op zoek zijn naar luxe resorts op geweldige locaties midden in de natuur. Als je met een daktent reist is een resortverblijf een aangename pauze van de zanderige kampeerreis.

Bekijk accommodaties in:

Windhoek

In Windhoek zijn veel goede accommodaties te vinden. Bij aankomst is het fijn om de eerste nacht te verblijven op een camping in Windhoek en te wennen aan je 4×4 auto met daktent. Ook op de laatste dag van je rondreis door Namibië raden we aan om in ieder geval nog één nachtje door te brengen in Windhoek zodat je niet gehaast naar het vliegveld hoeft. Bekijk hieronder de beste accommodaties in Windhoek.

Waterberg Plateau

Er zijn weinig accommodaties te vinden in de omgeving van het Waterberg Plateau National Park. Je kunt ervoor kiezen om in een luxe lodge te slapen of op een camping van NWR. Onderstaand de beste accommodaties bij het Waterberg Plateau National Park.

Etosha National Park

Alle accommodaties in het Etosha National Park zijn van de overheid. Via de website van NWR kun je eenvoudig jouw campingplekje van te voren reserveren. Maar op welke campings kun je het beste verblijven tijdens je safari? Onderstaand onze favoriete campings in het Etosha National Park (van Oost naar West).

Twyfelfontein

In Twyfelfontein zijn meerdere campings en luxe lodges te vinden. Van budgetcamping bij een lokale familie tot all-inclusive lodges. Waar je ook voor kiest, overnachten in Twyfelfontein is een bijzondere ervaring. Je kunt alleen contant betalen bij de campings. Bij de lodges kun je vaak wel pinnen.

Spitzkoppe

Voor kamperen heb je één mogelijkheid waarbij je overnacht tussen de indrukwekkende rotspartijen van Spitzkoppe. Deze accommodatie biedt alleen kampeerplekken. Aangezien je niet kunt reserveren raden we aan om zo vroeg mogelijk te arriveren zodat je verzekerd bent van een kampeerplek. Ook kun je dan nog over het terrein rijden en zoeken naar het mooiste plekje. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Dit zijn de beste accommodaties in Spitzkoppe.

Swakopmund

In Swakopmund zijn veel accommodaties te vinden. Van gezellige campings tot luxe hotels. Bekijk onderstaand onze favoriete accommodaties in Swakopmund.

Solitaire

In de omgeving van Solitaire vind je een aantal prachtige accommodaties. Aangezien Solitaire maar een klein dorp is en er in de verre omgeving geen ander dorp te verkennen is, overnacht je middenin de uitgestrekte natuur. Onderstaand onze favoriete accommodaties in Solitaire.

Sossusvlei

Er zijn prachtige accommodaties te vinden bij Sesriem en de Sossusvlei. Van een basic camping tot prachtige lodges. Wanneer je graag de zonsopkomst en/of -ondergang wilt bekijken moet je op de NWR Campsite Sesriem verblijven. Dit is namelijk de enige campsite die gelegen is in het National Park. Zo ben je de hordes toeristen die buiten het park verblijven voor en kun je in alle rust genieten van de duinen.

Aus / Kolmanskop

Kolmapskom bezoeken doe je vanuit het plaatsje Aus. Aus is een klein dorp met weinig voorzieningen. Er zijn enkele hotels in het dorp. Ook is er een prachtige camping net buiten het dorp. Onderstaand de beste accommodaties in Aus.

Ai-Ais Hotsprings

Aangezien Ai-Ais Richtersveld Transfrontier Park een National Park is, kun je hier alleen overnachten op een camping van NWR. Er zijn geen andere accommodaties te vinden in dit gebied. Wel kun je een stukje verderop verblijven rondom Kanebis.

Hobas / Fish River Canyon

In de omgeving van Hobas en de Fish River Canyon zijn een aantal accommodaties te vinden. De NWR Camping Hobas is het gunstigst gelegen ten opzichte van de uitkijkpunten en is ook de goedkoopste optie. Als je luxe wilt zijn er prachtige lodges te vinden. Onderstaand de beste accommodaties bij Fish River Canyon.

Kalkrand / Kalahari Guest Farm

Een favoriet verblijf in Namibië is voor ons Jansen Kalahari Guest Farm nabij Kalkrand, waar de Kalahari woestijn begint. Een geweldige afsluiter van onze rondreis door Namibië. Nog even een paar dagen genieten van de rust voordat we terugkeerden naar Windhoek. De Guest Farm heeft huisjes die je vooraf kunt reserveren via onderstaande link. De camping kun je niet online reserveren. Om zeker te zijn van een plekje kun je vooraf contact opnemen met Louise op WhatsApp +264813725147. Liever een andere (luxere) accommodatie nabij Kalkrand? Bekijk dan onze aanbevelingen.

Meer over Namibië

Ben je druk met het plannen van je reis, maar weet je nog niet welke plaatsen in Namibië je wilt bezoeken? Lees onze uitgebreide blogs over reizen voor Namibië.

Bedank ons door je hotels te boeken via links op onze website. Zo ontvangen wij commissie terwijl jij nog steeds de beste hotelprijs krijgt. Allebei blij 😀 Fijne reis! – Larissa & Bart

 

Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:​

Waar wil je heen?
Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.