Search
Close this search box.

Hoe reizen van Guatemala naar Belize?

Hoe reizen van Guatemala naar Belize?

Van Guatemala naar Belize

Wil je van Guatemala naar Belize reizen over land? Dan heb je keuze uit verschillende routes. Je kunt van Livingston (Rio Dulce) in Guatemala met de boot naar Punta Gorda in Belize reizen. Vanuit Punta Gorda neem je de bus naar Belize City. Maar je kunt ook van Flores in Guatemala naar Belize City. In deze blog vertellen we precies hoe je dat doet. Ook als je de route andersom doet.

Op deze pagina:

Van Livingston (Rio Dulce) naar Punta Gorda

1. Rio Dulce naar Livingston​

Heb je het prachtige gebied Rio Dulce in Guatemala bezocht en wil je nu de oversteek maken naar Belize? Dan kun je vanaf je hotel in Rio Dulce een taxiboot regelen naar het plaatsje Livingston. Dit is een klein havenplaatsje vlakbij de grens van Guatemala en Belize. Wij verbleven in Rio Dulce bij Hotelito Perdido. Zij regelden voor ons de boot naar Livingston voor Q60 (≈€7,75) per persoon (minimaal 2 personen). De boot vertrekt wanneer jij dat wilt en doet er 25 minuten over. Je wordt afgezet bij restaurant Happy Fish in Livingston.

2. Immigratiekantoor in Livingston

Aangekomen bij restaurant Happy Fish in Livingston kun je daar je tassen achterlaten terwijl jij naar het immigratiekantoortje gaat. Het personeel is erg vriendelijk. Zodra je het restaurant uitloopt komt er vrijwel zeker een tuktuk-driver naar je toe. Voor Q5 (≈€0,65) per persoon brengt hij je naar ‘Oficina de Migración’. Vraag of de tuktuk-driver daar op je wacht of loop (15 minuten) terug naar Happy Fish. Bij het immigratiekantoortje geef je je paspoort en betaal je Q80 (≈€10). Je krijgt een stempel in je paspoort waarmee je Guatemala mag verlaten. Deze stempel moet je laten zien als je de boot naar Belize op gaat.

3. Boot van Livingston naar Punta Gorda​

De boot van Livingston naar Punta Gorda vertrekt op maandag t/m vrijdag om 11 uur vanaf de pier bij restaurant Happy Fish in Livingston. De oversteek kost Q350 (≈€45) per persoon. De boten zijn klein en bieden ruimte voor ongeveer 15 personen. De boottocht duurt ongeveer een uur.

4. Douane in Punta Gorda, Belize

Aangekomen in Punta Gorda moet je nog door de douane van Belize. Je krijgt een formulier die je volledig moet invullen en je krijgt een stempel in je paspoort. Welkom in Belize! Punta Gorda is klein en je kunt lopend naar je hotel indien je hier een nacht verblijft. In één keer doorreizen naar Belize City is ook mogelijk.

5. Bus van Punta Gorda naar Belize City

Je bent rond 12:30 uur in Punta Gorda. Je kunt direct een bus naar Belize City nemen, maar houd er rekening mee dat je dan niet op tijd aankomt in Belize City om de boot naar Caye Caulker te nemen. Slaap dus een nachtje in Punta Gorda of in Belize City. De keuze aan hotels is klein. Wanigi Guesthouse is de beste optie in Punta Gorda centrum. Vlakbij de bushalte.

Iedere dag vertrekken bussen van Punta Gorda naar Belize City. De busmaatschappij is James Bus Line en bussen vertrekken tussen 04:00 – 16:00 uur vanaf de James Bus Terminal in King Street. Je doet er zo’n 7 uur over met de Regular bus en ongeveer 5 uur met de Express bus. De Express bus vertrekt alleen om 06:00 uur. De rit van Punta Gorda naar Belize City kost BZ$24 (≈€12) per persoon. Vooraf een kaartje kopen is niet nodig, want je betaalt contant aan de buschauffeur. Zorg dus dat je Belize Dollars pint bij aankomst in Punta Gorda. Bekijk hier het actuele reisschema van James Bus Line. Kijk ook even op hun Facebook pagina voor de zekerheid; hier worden tijdelijke wijzigingen gedeeld, bijvoorbeeld i.v.m. feestdagen. In Belize City word je afgezet bij deze Bus Terminal.

advertisement airalo esim

Van Flores naar Belize City​

Wil je van Flores naar Belize City om de boot naar Caye Caulker te nemen? Dan kun je het beste contact opnemen met Mynor via WhatsApp +50245505952. Hij komt uit Flores en kan alle transport voor je regelen die je nodig hebt in Guatelama, en voor scherpe prijzen. De bus van Flores naar Belize City vertrekt om 06:00 uur voor Q130 (≈€17) en om 09:00 uur voor Q250 (≈€32). Het prijsverschil komt door verschillende maatschappijen.

Bij de grensovergang moet je de bus uit en lopend door de douane. Je kunt je tassen in de bus laten. De buschauffeur gaat met de bus de grens over en wacht daar totdat iedereen weer bij de bus is. Het ging bij ons allemaal vrij vlot en we stonden binnen 15 minuten met een stempel in ons paspoort in Belize. De busrit duurt ongeveer 6 uur. Je wordt afgezet bij de Bus Terminal in Belize City. Lees hieronder hoe je van Belize City naar Caye Caulker komt.

advertisement airalo esim

Van Belize City naar Caye Caulker

Als je voor 17:00 uur aankomt in Belize City kun je direct door naar Caye Caulker als je wilt. Vanaf de bus terminal kun je lopend (15 minuten) naar de boot terminal. Iedere dag tussen 8:45 en 17:30 vertrekken hier boten naar Caye Caulker. Je kunt je bootticket eenvoudig online kopen bij Belize Water Taxi voor ongeveer €20 (enkele reis) / €37 (retour), maar we raden aan om het ter plaatse te regelen. Waarschijnlijk word je op het busstation direct aangesproken door iemand die je een bootticket wil verkopen. De prijzen zijn lager en ook nog onderhandelbaar. Wij kochten een retourticket (met open einddatum die je op Caye Caulker kunt vastleggen) voor €20 per persoon. Dat is nogal een verschil met de online prijzen. De boottocht van Belize City naar Caye Caulker duurt ongeveer een uur. Lees hier alles over reizen in Belize.
advertisement airalo esim

Van Belize naar Guatemala

Wil je van Belize naar Guatemala reizen ? Dan heb je keuze uit verschillende routes, die allemaal vertrekken vanuit Belize City. Hier kom je aan als je de boot van Caye Caulker neemt naar het vaste land van Belize. Vanuit Belize City kun je naar Flores of Rio Dulce (Livingston) in Guatemala. Hieronder vertellen we hoe je dat doet.

Van Belize City naar Flores

Heb je het eiland Caye Caulker bezocht in Belize en wil je naar Flores in Guatemala reizen? Dan kun je de boot van Caye Caulker naar Belize City nemen. Handig is om één dag van te voren je bootreservering te maken bij de pier op Caye Caulker waar je bent aangekomen. Vertrek vroeg in de ochtend zodat je op tijd bent voor de bus naar Flores.

Eenmaal aangekomen in Belize City ben je weer bij de boot terminal. Hier kun je direct een bus van Belize City naar Flores in Guatemala regelen als je dat nog niet gedaan hebt op Caye Caulker. Wij kozen voor Zippy Zappy Tours en hoewel de bus behoorlijk oud was vonden we het helemaal prima. De buschauffeur was super vriendelijk, sprak goed Engels en vertelde veel over Belize en Guatemala. Je vindt Zippy Zappy Tours rechts achterin de boot terminal bij Mundo Maya Travels. Bussen vertrekken volgens de site om 06:00 en 09:00 uur, maar wij namen de bus rond 13:00-13:30 uur. De rit kost 40 US$ (dus geen Belize Dollars) per persoon en duurt zo’n 6 uur.

Bij de grensovergang moet je de bus uit en lopend door de douane. Je kunt je tassen in de bus laten. De buschauffeur gaat met de bus de grens over en wacht daar totdat iedereen weer bij de bus is. Het ging bij ons allemaal vrij vlot en stonden binnen 15 minuten met een stempel in ons paspoort in Guatemala. De bus zet je af op het eiland van Flores, vlak bij de brug. Vanaf hier kun je lopend naar je hotel op het eiland of met een tuktuk als je niet op het eiland verblijft. Lees hier alles over reizen in Guatemala.

advertisement airalo esim

Van Belize City naar Livingston (Rio Dulce)

Wil je van Belize City naar Rio Dulce in Guatemala? Dan moet je vanuit Belize City met de bus naar Punta Gorda. James Bus Line is de meest betaalbare en vertrekt vanaf deze Bus Terminal. Je betaalt 24BZ$ voor de 6 uur durende rit. De actuele vertrektijden vind je op de site van James Bus Line.

Vanaf Punta Gorda neem je de boot naar Livingston in Guatemala. Livingston is het havenplaatsje in het gebied van Rio Dulce. De boot van Punta Gorda naar Livingston vertrekt op maandag t/m zaterdag om 09:30 en 14:00 uur. De rit kost 40 US$ (dus geen Belize Dollars) en duurt ongeveer een uur. Aangekomen in Livingston, Guatemala krijg je een stempel in je paspoort. Je kunt vooraf met je accommodatie in Rio Dulce afstemmen dat je met een bootje wordt opgehaald in Livingston. Wij verbleven bij Hotelito Perdido en betaalden Q60 (≈€7,75) per persoon voor de 25 minuten durende bootrit naar het hotel. Lees hier alles over reizen in Guatemala.

Meer tips

Lees alles over backpacken in Guatemala en Belize of klik hieronder op de volgende bestemming van onze route door Belize en Guatemala.

Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

advertisement airalo esim

Deze pagina delen:

advertisement nordvpn

Meer tips voor jouw reis:

Reizenad-bol-Reizen

Ook interessant:

Ontdek meer landen:
Plan je reis met onze gratis informatie

Deze pagina delen:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.