Search
Close this search box.

Tips voor Jardín, Colombia

Over Jardín

Jardín is een kleurrijk stadje gelegen in een prachtig dal omgeven door groene bergen. Niet veel reizigers bezoeken Jardín waardoor dit stadje nog een authentieke, Colombiaanse sfeer heeft. Op het centrale plein vol terrassen zul je dan ook vooral wat oudere Colombianen zien die gezellig wat drinken of even bijpraten. Een gemoedelijke sfeer en een leuk inkijkje in het dagelijks leven.

Hoewel er niet heel veel te doen is, is een bezoek aan Jardín zeker van toegevoegde waarde tijdens je reis door Colombia. Het stadje zelf is gezellig en kleurrijk maar vooral de omgeving is een reden voor een bezoek. Lees hieronder de leukste tips voor Jardín.

advertisement airalo esim

Leukste dingen om te doen

1. Neem het kabelbaantje: La Garrucha

Aangezien Jardín in een heuvellandschap ligt is er een kabelbaantje genaamd La Garrucha geplaatst om de hoger gelegen dorpjes te verbinden met het centrum. Tussen Calle 12 en Carrera 9 vind je de kabelbaan. Alleen het kabelbaantje – wat meer lijkt op een veehok – is al avontuur op zich maar je neemt het kabelbaantje vooral om de mooie natuur aan de overkant van het dal te bereiken.

Een retourticket kost COP10.000 (≈€2,50) per persoon. De kabelbaan is iedere dag geopend vanaf 9:30 uur. Op doordeweekse dagen van 12:30 tot 13:30 uur is de kabelbaan buiten gebruik.

jardin_colombia_kabelbaan_la_garrucha_cable_car

2. Spot kleurrijke vogels bij Mirador La Herrerita

Aan de andere kant van het dal heb je veel kans op het zien van bijzondere, kleurrijke vogels. Zodra je de kabelbaan La Garrucha hebt genomen kun je een prachtige wandeling maken.

Sla linksaf vanaf de kabelbaan en maak een stop bij Mirador la Herrerita. Een uitzichtpunt vanwaar je zicht hebt op de groene vallei en Jardín. Ook is er een leuk hangnet waar je in kunt relaxen met een vers sapje erbij.

jardin_colombia_kabelbaan_la_garrucha_vogels

3. Bezoek Parque Natural Jardin de Rocas

Wat je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Jardín is het Parque Natural Jardin de Rocas. Hier kun je namelijk de zeldzame, felrood gekleurde ‘Rode Rotshaan‘ spotten. Deze vogel leeft hier in vrijheid maar wordt beschermd en gevoed door het park om zo de populatie in stand te houden.

Het kleine park is iedere dag geopend van 15:00 tot 17:00 uur en de entree bedraagt COP10.000 (≈€2,50) per persoon. Je kunt het park vinden net voor de gele brug aan de rechterkant (wanneer je vanaf het centrum komt). Loop het kleine pad af totdat je een houten hek ziet. Mocht het hek gesloten zijn dan kun je hier aanbellen en laat de beheerder je binnen

advertisement nordvpn
jardin_colombia_parque_natural_jardin_de_rocas_rode_rotshaan

4. Wandel door de kleurrijke, koloniale straten van Jardín

Het centrum van Jardín is klein waardoor je eenvoudig lopend het stadje kunt ontdekken. Wandel door de kleurrijke, koloniale straten en hop van restaurant naar restaurant. Jardín is een sfeervol en relaxt stadje waar je goed het authentieke Colombiaanse leven kunt zien.

Het centrale plein van Jardín is het middelpunt van het centrum. Hier vind je gezellige, volle terrassen waar vooral de wat oudere Colombianen graag hun middag spenderen. Vanuit hier kun je de naastgelegen kleurrijke straatjes ontdekken.

jardin_colombia_accommodatie_hospedaje_casa_rosa

5.Bezoek de Basilica Menor of the Immaculate Conception

De Basilica Menor of the Immaculate Conception is het middelpunt van het centrum van Jardín. De kerk wordt omringd door de gezellige terassen en een klein parkje. Het is een mooi bouwwerk om te zien en je kunt zelfs gratis een kijkje binnen nemen.

advertisement skyscanner
jardin_colombia_plein

Hoe kom je er?

Jardín is gelegen net onder Medellín en is eenvoudig te bereiken vanuit deze stad. Veel backpackers reizen eerst naar Medellín om vervolgens weer verder te reizen naar Jardín. Zonde vinden wij! Want de route van Salento naar Jardín is juist prachtig.

Aan de rand van Salento, op zo’n 5 tot 10 minuten loopafstand van het centrum, is de bushalte van Salento waar je een kaartje kunt kopen naar Jardín. Doe dit één dag van te voren. Eerst reis je naar de bushalte van het stadje Rio Sucio en vanaf daar stap je op de bus naar Jardín.

De eerste rit duurt zo’n 4 uur met een korte tussenstop in Pareira en kost COP28.000 (≈€6,90) per persoon. De tweede rit is het leukste gedeelte. Per lokale bus ga je namelijk over een slingerende en hobbelige bergweg naar Jardín. Het is maar 52km en toch duurt de rit duur zo’n 4 uur.

De uitzichten onderweg zijn echt schitterend en maakt het de busrit zo ontzettend waard! Onderweg stop je af en toe om gasflessen of voedsel af te leveren bij de weinige huisjes die je tegenkomt. Een hele leuke ervaring. Een busticket voor de tweede rit kost COP25.000 (≈€6,05) per persoon.

Fijne accommodaties

Als je gaat overnachten in Jardín kun je ervoor kiezen om in het centrum te slapen of juist in de natuur. Wij kozen voor het centrum en vonden het erg fijn om dicht bij alle restaurants te zijn.

Maar verblijven in een hotel in de prachtige groene omgeving van Jardín kunnen we ook zeker aanraden. Onderstaand onze favoriete accommodaties in Jardín.

Restaurants & cafés​

In Jardín zijn veel leuke terrasjes en koffietentjes te vinden. Wij vonden het echter vrij lastig om een leuk en goed restaurant te vinden voor het diner. Doordat het niet heel toeristisch is zul je hier geen hippe restaurants vinden. Toch hebben we een aantal goede plekken kunnen vinden. Onderstaand onze favoriete restaurants in Jardín.

Bon Appetit
Het beste Italiaanse restaurant van Jardín met heerlijke pasta’s.
El Jardin de Jardin
Een knus restaurantje met lekkere koffie en lunchgerechten.
Cocoa Café Francés

Een klein restaurantje met heerlijke ijsjes en desserts.

Cafe Macanas
Hippe tent met lekkere koffie en goede ontbijtgerechten.
Reizenad-bol-Reizen

Extra tips voor Jardín

Klik hieronder op de volgende bestemming van onze route door Colombia.
Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:

Reizenad-bol-Reizen
bookingcom-logo
Boek je hotel op Booking.com
SunnyCars_advertisement

All-in huurauto van SunnyCars

Bol.com_advertisement

Shop je uitrusting bij Bol.com

Skyscanner_advertisement

Vliegticket deals van Skyscanner

airalo-logo

eSIM met korting bij Airalo

nordvpn-logo

Veilig streamen met  NordVPN ➜

hostelworld_logo

Bekijk hostels bij Hostelworld

Meer tips voor jouw reis:

Meer bestemmingen in Colombia

Lees alles over Colombia

Plan je reis met onze gratis informatie

Deze pagina delen:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.