Search
Close this search box.

Secret Garden Cotopaxi

Secret Garden Cotopaxi

Over cotopaxi National Park​

Het Cotopaxi National Park ligt op ongeveer 2 uur rijden ten zuiden van Quito. Het park is vernoemd naar de gelijknamige Cotopaxi vulkaan van 5897 meter hoog. De Cotopaxi vulkaan is een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld en barstte in de laatste 500 jaar zo’n 60 keer uit. Cotopaxi betekent “nek van de maan” in de Ecuadoriaanse taal Quichua.

Het park heeft meerdere lodges en hostels, een aantal hele gave wandelingen (sommigen alleen toegestaan met gids) en is zowel georganiseerd als op eigen gelegenheid toegankelijk. Wij kozen voor een 3-daags verblijf bij Secret Garden Cotopaxi en vertellen je alles wat je moet weten voor een geweldige ervaring in het Cotopaxi National Park.

Reizenad-bol-Reizen

Over Secret Garden Hostel​

Wil je het Cotopaxi National Park op een leuke én gemakkelijke manier bezoeken? Dan kun je net als wij een 3-daagse Package Deal boeken via het Secret Garden Hostel in Quito. Zij hebben namelijk een tweede locatie middenin het Cotopaxi National Park.

Hoewel wij niet zo’n fan zijn van het hostel in Quito, vonden we het hostel in Cotopaxi super goed en fijn. Secret Garden Cotopaxi ligt op een afgelegen plek op een helling in het Cotopaxi National Park. Het is een mooie, authentieke finca die helemaal in het landschap past. Daaromheen zijn dorms en allerlei leuke huisjes geplaatst. Ook lopen er alpaca´s rond op het terrein.

Tijdens je bezoek aan Cotopaxi doe je alles vanuit het Secret Garden Hostel. Je slaapt er, je eet er en je maakt uitstapjes vanaf hier. Simpelweg omdat er geen andere opties zijn op loopafstand. Maar wees gerust! Het eten is super goed en de activiteiten zijn erg leuk. Je kunt er voor kiezen om in een dorm te slapen, maar er zijn ook leuke Hobbit Homes en Bird Houses beschikbaar. Vanaf Secret Garden heb je prachtig uitzicht op de Cotopaxi vulkaan. Het is heerlijk om hier een paar dagen te vertoeven in de mooie natuur.

Reizenad-bol-Reizen

Welke activiteiten​

Tijdens je verblijf bij Secret Garden Cotopaxi kun je verschillende activiteiten doen. Enkele activiteiten zijn ingebrepen bij de 3-daagse Package Deal. Op de dag van aankomst ga je een leuke hike maken van zo’n 2 uur. Je loopt door het mossige cloud forest langs een beek naar prachtige watervallen. Op dag 2 maak je een 5 uur durende hike naar de Pasochoa vulkaan op 4200 meter hoogte. Snacks en drinken zijn inbegrepen. Beide activiteiten zijn onder begeleiding van een gids.

Op dag 3 kun je een extra activiteit naar keuze boeken. Wij kozen voor paardrijden in de prachtige hooglanden van het Andesgebergte. Een superleuke tocht met gezonde, goed verzorgde paarden geschikt voor rijders van ieder niveau. Een heftige maar ontzettend gave activiteit is om de Cotopaxi vulkaan te beklimmen. Met professionele, gecertificeerde gidsen klim je naar de besneeuwde top van de vulkaan. Je gaat met volledig verzorgde uitrusting over gletsjers en ander ruig terrein naar een hoogte van maar liefst 5900 meter.

Houd er rekening mee dat dit een dure activiteit is van zo´n $300 per persoon inclusief overnachting op de vulkaan. Liever iets minder hoogte maar wel een uitdagende klim? Dan kun je de Rumiñahui Trek boeken naar 4600 meter. Alle activiteiten kun je boeken via Secret Garden. Vooraf of bij aankomst in Cotopaxi.

Buiten de activiteiten om kun je lekker rondhangen bij het prachtige hostel of een wandeling door de uitgestrekte omgeving maken. Ontbijt, lunch en diner worden om de activiteiten heen gepland of tijdens de activiteiten verzorgd. Je kunt je hier echt even 3 dagen helemaal laten verzorgen. Het hostel heeft een groot hangnet met uitzicht, een schommel en leuke gezamelijke ruimtes met openhaarden.

Reizenad-bol-Reizen

Vervoer naar Cotopaxi

Het vervoer naar Secret Garden Cotopaxi is inbegrepen bij de Package Deal. Iedere ochtend vertrekt de bus rond 10 uur vanaf het Secret Garden Hostel in Quito. Tijdens het boeken van je verblijf krijg je informatie over de exacte vertrektijd. De rit van Quito naar Cotopaxi National Park duurt ongeveer 2,5 uur in een shuttlebusje.

Om van Cotopaxi naar je volgende bestemming te komen, kun je tijdens je verblijf bij Secret Garden Cotopaxi gemakkelijk vervoer regelen. Er vertrekken iedere dag busjes naar verschillende bestemmingen. De prijs is afhankelijk van het aantal personen. Wij gingen van Cotopaxi naar Latacunga om de Quilotoa Loop te lopen en betaalden $10 per persoon voor de 3 uur lange busrit.

Secret Garden Cotopaxi Reserveren​

Als je in Quito bent kun je je trip naar Secret Garden Cotopaxi reserveren bij het Secret Garden Hostel in Quito. Ook als je hier niet verblijft. Als je al weet op welke data je Cotopaxi wilt bezoeken kun je ook alvast  online reserveren. Cotopaxi is een populaire bestemming en het hostel zit, zeker in het hoogseizoen, vaak vol.

De reservering dient via Pay-Pal te worden betaald en kan niet worden geannuleerd. Activiteiten ter plaatsen kunnen alleen contant worden betaald. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt als je naar Cotopaxi vertrekt.

advertisement airalo esim
Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:

bookingcom-logo
Boek je hotel op Booking.com
SunnyCars_advertisement

All-in huurauto van SunnyCars

Bol.com_advertisement

Shop je uitrusting bij Bol.com

Skyscanner_advertisement

Vliegticket deals van Skyscanner

airalo-logo

eSIM met korting bij Airalo

nordvpn-logo

Veilig streamen met  NordVPN ➜

hostelworld_logo

Bekijk hostels bij Hostelworld

Meer tips voor jouw reis:

Meer bestemmingen in Ecuador

Lees alles over Ecuador

Plan je reis met onze gratis informatie

Deze pagina delen:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.