Search
Close this search box.

Hoe lang van te voren camper huren voor Nieuw Zeeland?

Over camper huren in Nieuw-Zeeland

Een camper huren in Nieuw-Zeeland is de beste manier om door dit prachtige land te reizen. Er zijn honderden gratis campings, goede wegen en prachtige natuur. Nieuw-Zeeland is misschien wel de mooiste kampeerbestemming ter wereld.

Een camper huren in Nieuw-Zeeland is dus ’the way to go’ en daarmee ook ontzettend populair. Je wilt een camper die past bij jouw reisplannen en groot genoeg is voor je reisgezelschap. Hoe langer je wacht, hoe minder keuze je hebt. Boek je camper dus nog vóórdat je alle andere zaken regelt zoals vliegtickets.

Hoe lang van te voren huren?

Wil je ruime keuze hebben uit camper modellen én een goede prijs betalen? Boek dan minimaal één jaar van te voren je huurcamper voor Nieuw-Zeeland. Gemiddeld huren mensen hun camper 10 tot 12 maanden voordat ze op reis gaan. Het kan dus ineens heel snel gaan voor de periode waarin jij wilt reizen.

Zodra er schaarste aan huurcampers ontstaat, stijgen de prijzen ook. Je camper is sowieso al de grootste kostenpost van je reis door Nieuw-Zeeland. Vroeg boeken kan honderden euro’s goedkoper uitpakken. Het loont dus om zo vroeg mogelijk te huren als er nog voldoende aanbod is. Lees waar je op moet letten als je een camper huurt.

Er zijn meer redenen om zo vroeg mogelijk te boeken. De meeste reizigers gaan 4 weken of langer naar Nieuw-Zeeland. Die tijd heb je minimaal nodig om comfortabel het hele land door te kunnen reizen. Campers worden dus veelal voor lange periodes gehuurd. Hoe langer je wacht met een camper reserveren, hoe moeilijker het dus wordt om de gewenste periode en aaneengesloten een camper te huren.

Beste seizoen voor camperreis

Nieuw-Zeeland kent twee hoogseizoenen. De zomerperiode van december t/m februari en de winterperiode van mei t/m augustus. Met name voor deze perioden zijn huurcampers snel uitverkocht. In de zomerperiode is het tussen 20-25 graden en zijn de dagen langer. Ideaal kampeerweer!

Maar ook als je Nieuw-Zeeland in het laagseizoen wilt bezoeken is het verstandig om zo vroeg mogelijk je camper te huren. De prijzen liggen dan een stuk lagen dan in het hoogseizoen, waardoor ook deze perioden nog erg aantrekkelijk zijn om een camper te huren. Lees ook onze gids Camper huren: waar op letten?

Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. We delen onze tips gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:

Camper huren Nieuw-Zeeland:

camperdays-logo-200x200

Vergelijk campers bij Camperdays

starrv-logo-200x200

4-6 pers. campers van StarRV

jucy-logo-200x200

Favoriete campers van JUCY ➜

travellers-autobarn-logo-200x200

Budget met Travellers Autobarn

spaceships-logo-200x200

Goedkoopste minivan: Spaceships ➜

Meer over Nieuw-Zeeland:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.