Search
Close this search box.

Maya ruïnes in Palenque

Over Palenque

Palenque is een stad gelegen naast de jungle. Zodra je aankomt in Palenque merk je meteen dat er een ander klimaat heerst. Het is vochtig en klam. Een echt jungle klimaat. 

De voornaamste reden om Palenque te bezoeken is het nabij gelegen Maya complex. Het mooie aan deze ruïnetempels is dat ze verscholen liggen in de jungle.  Je kunt behalve de Maya ruïnes bewonderen ook prachtige dieren spotten zoals brulapen en papegaaien! Vanuit Palenque zijn ook diverse watervallen te bezoeken. Ontdek hier de leukste bezienswaardigheden in Palenque.

advertisement airalo esim

Leukste dingen om te doen

1. Ontdek Maya ruïnes in de jungle

De Maya tempels van Palenque liggen verscholen in de jungle. De entree om de tempels te kunnen bezoeken bestaat uit twee delen: Je betaald 85 Pesos om het Nationale Park in te kunnen en vervolgens nog 100 Pesos voor de tempels zelf. 

Vanaf het centrum van Palenque leidt er één weg naar deze Maya ruïnes. Je kunt op iedere plek langs de weg je hand opsteken zodra en een minivan langs rijdt. Voor een paar Pesos brengt het busje je naar de ingang van de Maya ruïnes.

mexico_palenque_maya_ruines_bezoeken

2. Bezoek de mooiste watervallen van Palenque

Andere bekende highlights van Palenque zijn Aqua Azul en Misol Há. Aqua Azul zijn prachtige watervallen gelegen op verschillende verdiepingen en Misol Há is één grote waterval van maar liefst 35 meter hoog. Een bezoek aan deze twee watervallen kan met een gecombineerde dagtour vanuit Palenque voor 350 Pesos per persoon. Je kunt de tour vaak bij je hotel boeken en anders bij één van de touroperators in het centrum van Palenque.

mexico_palenque_agua_azul_waterval

3. Zwem in het minder toeristische Cascada de Roberto

Op zoek naar een veel minder toeristisch uitje? Kies dan voor Cascadas Roberto Barrios. Deze waterval is net zo mooi als Aqua Azul met haar plateaus en kleine watervalletjes.

Cascadas Roberto Barrios is maar 40 minuten rijden vanaf Palenque. Je kunt vanuit het centrum van Palenque een collectivo nemen voor 50 Pesos (≈€2,50). Reis je met een huurauto door Mexico? Om je auto te parkeren bij de waterval vraagt de parkeerwachter om een bijdrage, neem dus voldoende kleingeld mee.

 Vergeet niet je zwemspullen want je kunt er heerlijk zwemmen, van de rotsen afspringen en ontspannen! De entreeprijs voor de watervallen is 30 Pesos (≈€1,50) per persoon.

advertisement nordvpn
mexico_palenque_cascada_de_roberto_waterval
advertisement skyscanner

Hoe kom je er?

Reizen naar Palenque kan eenvoudig met de ADO bus via Bacalar of San Cristóbal de las Casas. Vanuit Bacalar gaat er alleen een nachtbus naar Palenque en vanuit San Cristóbal kun je zowel kiezen voor een nachtbus als een bus overdag. De reistijd vanuit Bacalar is zo’n 8,5 en vanuit San Cristóbal ongeveer 9 uur.

Wil je vanuit Mexico naar Guatemala reizen? Dit kan vanuit Palenque met een shuttlebus naar Flores in zo’n 6 uur tijd. De kosten voor het vervoer van Mexico naar Guatemala zijn rond de 700 Pesos (≈€35,-) per persoon.

Fijne accommodaties

Waar je ook overnacht in Palenque, we raden in ieder geval aan om niet in het centrum te slapen maar juist in de jungle. In de ochtend wordt je wakker gemaakt door het intense en bijzondere geluid van de brulapen. Als je geluk hebt spot je zelfs papegaaien! Het centrum van Palenque is niet erg boeiend en een beetje vervallen. Onderstaand een selectie van toffe accommodaties in Palenque.

Restaurants & cafés​

Als je buiten het centrum van Palenque overnacht heb je niet veel keuze qua restaurants. Wij verbleven zelf bij Cabañas Kin Balam die de hele dag prima eten serveren. Ook zit er aan de overkant van de weg het restaurant El Panchan. Een gezellige plek met vaak live muziek. Ze serveren hier o.a. lekkere pizza’s.

Reizenad-bol-Reizen

Extra tips voor Palenque

Klik hieronder op de volgende bestemming van onze route door Mexico.

Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:

Reizenad-bol-Reizen
bookingcom-logo
Boek je hotel op Booking.com
SunnyCars_advertisement

All-in huurauto van SunnyCars

Bol.com_advertisement

Shop je uitrusting bij Bol.com

Skyscanner_advertisement

Vliegticket deals van Skyscanner

airalo-logo

eSIM met korting bij Airalo

nordvpn-logo

Veilig streamen met  NordVPN ➜

hostelworld_logo

Bekijk hostels bij Hostelworld

Meer tips voor jouw reis:

Meer bestemmingen in Mexico

Lees alles over Mexico

Plan je reis met onze gratis informatie

Deze pagina delen:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.