Search
Close this search box.

Auto huren Namibië: dit moet je weten

Reizen door Namibië met een huurauto

De beste manier om door Namibië te reizen is met een huurauto inclusief daktent. Namibië is een perfecte kampeerbestemming in Afrika en heeft dan ook door het hele land goede campings. Met een huurauto door Namibië reizen is avontuurlijk en op deze manier beleef je ultieme vrijheid. Je rijdt door woestijnachtige landschappen, gaat zelf op safari in Etosha National Park en overnacht onder de indrukwekkende sterrenhemel op de meest afgelegen plekken. Namibië gaat hoe dan ook je hart veroveren. Maar waar moet je op letten bij het huren van een auto in Namibië? Is Namibië veilig om zelf te rijden? En wat is de beste huurauto voor een Namibië rondreis? Wij reisden zelf 2,5 week met een huurauto inclusief daktent door Namibië en delen onze tips zodat jij onbezorgd aan je Namibië reis kunt beginnen.

Verkeer en wegen in Namibië

Een groot verschil tussen het wegverkeer in Nederland en Namibië is dat er links gereden wordt. Aan het begin is dit wellicht raar maar gelukkig wen je er snel genoeg aan. De meeste wegen in Namibië zijn onverharde gravel- en zandwegen waarbij je maximaal 60 tot 70 kilometer per uur kunt rijden. Het fijne is dat de onverharde gravelwegen van best goede kwaliteit zijn. De wegen zijn breed en vrij vlak met hier en daar een hobbel. De geasfalteerde wegen die er zijn, worden aangegeven als B-wegen. Deze wegen verbinden de grotere steden en mag je maximaal 120 kilometer p/u rijden. Namibië is na Mongolië het dunbevolktste land ter wereld. Dit betekent dat er dus ook weinig verkeer op de weg is. Het is een erg zanderig land met de kans op overstekend wild dus rijd voorzichtig en neem vooral de tijd.

Is Namibië veilig om zelf te rijden?

Namibië is over het algemeen een veilig land om zelf doorheen te rijden. Namibië telt maar 2,5 miljoen inwoners en is zo’n 20 keer zo groot als Nederland. Het aantal criminaliteit en verkeersongevallen is relatief laag in Namibië. Uiteraard geldt zoals in ieder land dat je niet te koop moet lopen met je dure camera of andere spullen. Het is een erg arm land dus pas je hier op aan. Daarnaast is rustig en geconcentreerd rijden erg belangrijk in Namibië. De wegen kunnen soms vrij lang en eentonig zijn waardoor je oplettendheid wellicht afneemt. Echter kan er uit het niets een gat in de weg zitten of bijvoorbeeld een gembok de weg op rennen. Dus neem je tijd en let goed op.

Vooral in de grotere steden is het aan te raden om je spullen goed op te bergen zodat dit niet in het zicht ligt. Wil je graag even boodschappen doen? Zorg dat je vanaf de buitenkant geen spullen ziet liggen in je auto. Zo verklein je de kans dat er ingebroken wordt in je huurauto.

Verder is het af te raden om in het donker te rijden in Namibië. Niet alleen kun je dan het wegdek en de gaten niet goed zien (er zijn namelijk geen lantaarnpalen), ook zijn veel dieren actief in het donker waardoor een aanrijding met overstekend wild groter is. Zorg dus altijd dat je voor schemeringen op je bestemming gearriveerd bent.

Welke auto huren in Namibië?

Zoals aangegeven bestaat Namibië vooral uit gravel- en zandwegen. Een 4×4 auto is dus zeker aan te raden zodat je iedere weg kunt trotseren. Daarnaast moet je jezelf afvragen of je graag een auto huurt en overnacht in lodges en hotels of liever gaat kamperen met een eigen daktent. Wij kozen voor een huurauto inclusief daktent en kunnen dit echt iedereen aanraden. Namibië is een geweldige kampeerbestemming en er zijn dan ook meer dan genoeg goede campings te vinden. Onderstaand omschrijven we de twee verschillende opties voor een Namibië rondreis met huurauto.

Auto huren met daktent

Ben je een avontuurlijke reiziger en vind je het niet erg om wat luxe in te leveren? Dan is reizen met een huurauto inclusief daktent in Namibië echt iets voor jou. Kampeer op de mooiste plekjes, maak je eigen barbecue vuur en val in slaap onder de meest indrukwekkende sterrenhemel.. Als je kiest voor een huurauto met daktent krijg je de keuze voor een Single Cab of Double Cab. Een auto met Double Cab is geschikt voor 4-5 personen en heeft een grote achterbak waar je camping spullen liggen. Ook al reis je met z’n tweeën, een auto met Double Cab is echt een aanrader. De achterbak veranderd binnen de kortste keren in een grote zandwoestijn dus alles wordt super stoffig wat je hier neer legt. Bij een auto met Double Cap kun je jouw backpack/koffer op de achterbank leggen zodat je kleding niet onder het zand komt te zitten. Bekijk onderstaand de beste huurauto inclusief daktent voor Namibië.

Auto huren en overnachten in hotels

Als je graag meer luxe wilt tijdens je rondreis door Namibië dan is overnachten in hotels en lodges zeker geen slecht idee. Namibië barst namelijk van de prachtige en unieke accommodaties. Zo kun je overnachten in luxe safaritenten, moderne resorts of bij lokale mensen op een boerderij. Met een huurauto door Namibië reizen en overnachten in hotels is wel wat duurder dan kamperen, de prijzen van hotels kunnen flink oplopen. Maar daarbij is de auto huur natuurlijk weer wat goedkoper. Welke optie je ook kiest, bij beide ga je hoe dan ook een onvergetelijk avontuur beleven. Bekijk onderstaand de beste huurauto voor Namibië.

Trakteer ons op koffie!
Word je blij van onze gratis informatie en wil je ons bedanken? Support ons

Beste huurauto aanbieder Namibië

De juiste huurauto vinden kan nog best een opgave zijn. Het blijft natuurlijk altijd spannend en je wilt wel dat je goed verzekerd bent en zorgeloos op pad kunt. Wij raden aan om je 4×4 met daktent te huren bij Camperdays. Camperdays is vrijwel altijd de goedkoopste aanbieder. De website is super overzichtelijk waardoor het direct duidelijk is wat wel en niet is inbegrepen. Je kunt naar wens extra’s zoals verzekeringen selecteren. Je hoeft dus niet bang te zijn voor extra kosten of verzekeringen die je moet afsluiten bij het ophalen van je huurauto. Zoek en boek je huurauto met daktent in Namibië.

Deel deze pagina met je reismaatje

Blij met onze informatie?

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.