Search
Close this search box.

De groene oase Ai-Ais Hotsprings

Alles over Ai-Ais Hotsprings

De Ai-Ais Hotsprings liggen aan de zuidkant van de Fish River Canyon in het Ai-Ais Richtersveld Transfrontier Park. Ai-Ais betekent brandend water in één van de lokale talen en verwijst naar de zwavelhoudende warmwaterbronnen die in dit gebied te vinden zijn. Men zegt dat het water uit de bronnen natuurlijke geneeskrachtige ingrediënten bevat en het schijnt vooral therapeutisch te zijn voor mensen met reuma. De omgeving is schitterend en ontspannend. Dit in combinatie met de prachtige rit er naar toe vanuit Aus vinden wij dat je deze plek niet mag overslaan tijdens je rondreis door Namibië.
advertisement airalo esim

Leukste dingen om te doen

1. Ontspan in de warmwaterbaden

Ontspannen in de warmwaterbronnen mag je eigenlijk niet overslaan tijdens je verblijf bij Ai-Ais Hotsprings. De warmwaterbronnen zijn de hoofdattractie van dit gebied en bevinden zich op de NWR campsite. Het water wat wordt gebruikt om deze baden te verwarmen is afkomstig van de natuurlijke warmwaterbronnen in de omgeving. Het natuurlijke water is rond de 60 graden en dus veel te warm om in te baden. Daarom wordt het water vermengd met koud water tot zo´n 40 graden. Ondanks dat het buiten super warm is, is het toch heerlijk om tot rust te komen in de binnenbaden. Er worden ook massages aangeboden tegen betaling. Toegang tot de hotsprings is gratis voor gasten van de NWR campsite.
advertisement nordvpn
ai_ais_hotsprings_warmwaterbronnen

2. Neem een verkoelende duik in het zwembad

Aangezien het ontzettend warm kan worden in het Ai-Ais Richtersveld Transfrontier Park is een verkoelende duik wel zo lekker. Bij de camping is ook een groot zwembad aanwezig met prachtig uitzicht over de rivier en de bergen. Ook dit water is afkomstig van een natuurlijke bron in de buurt. In tegenstelling tot de hotsprings is het zwembadwater koud.
zwembad_ai_ais_hotsprings_nwr_campsite
advertisement skyscanner

Hoe kom je er?

We raden aan om vanuit Aus de route langs Witputz en Rosh Pinah te nemen. Je rijdt door uitgestrekte gebieden waar je gemsbokken en struisvogels kunt tegenkomen. Het grootste gedeelte van deze rit is over een geasfalteerde weg, ook wel eens fijn!

Het laatste stuk van de rit is prachtig. Je rijdt door een mijngebied over een zanderige slingerweg. De rivier die je ziet is de grens van Zuid-Afrika en Namibië. Waarschijnlijk is dit de eerste keer dat je water ziet stromen in Namibië. Door de rivier verandert de omgeving in een groene oase wat best uniek is in Namibië. De rit duurt in totaal zo’n 4,5 uur.

Fijne accommodaties

Aangezien Ai-Ais Richtersveld Transfrontier Park een National Park is, kun je hier alleen overnachten op een camping van NWR. Er zijn geen andere accommodaties te vinden in dit gebied. Wel kun je een stukje verderop verblijven rondom Kanebis.

Restaurants & cafés​

Ook op deze camping van NWR is een restaurant aanwezig. Dit is het enige restaurant in de omgeving. Koken of barbecueën op je eigen kampeerplek is hier de beste optie omdat je dan van alle rust en de prachtige omgeving kunt genieten.
Reizenad-bol-Reizen

Extra tips voor Ai-AIs Hotsprings

Het is een flink stuk rijden naar Ai-Ais Hotsprings dus voordat je aan de reis begint raden we aan om te tanken in het plaatsje Aus. Zorg ook dat je voldoende eten en drinken hebt want onderweg kom je geen supermarkten tegen waar je boodschappen kunt doen. Op de camping van NWR is wel een klein winkeltje aanwezig met basisbenodigdheden.
Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:

Reizenad-bol-Reizen
bookingcom-logo
Boek je hotel op Booking.com
SunnyCars_advertisement

All-in huurauto van SunnyCars

Bol.com_advertisement

Shop je uitrusting bij Bol.com

Skyscanner_advertisement

Vliegticket deals van Skyscanner

airalo-logo

eSIM met korting bij Airalo

nordvpn-logo

Veilig streamen met  NordVPN ➜

hostelworld_logo

Bekijk hostels bij Hostelworld

Meer tips voor jouw reis:

Meer bestemmingen in Namibië

Lees alles over Namibië

Plan je reis met onze gratis informatie

Deze pagina delen:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.