Search
Close this search box.

Op safari in het Etosha National Park

Alles over Etosha National Park

Het enorme Etosha National Park is het absolute hoogtepunt van Namibië als het om dieren spotten gaat. Je kunt er dagen rondrijden om olifanten, zebra’s, giraffen, leeuwen, cheeta’s, struisvogels en nog veel meer te spotten! Indien je van de autoverhuurder geen kaart en gids van het Etosha National Park hebt gekregen, kun je deze bij de gate van het park vragen of de routekaart hier bekijken. Echt een aanwinst om routes te kiezen, waterpoelen te vinden én om dieren te identificeren! Zo haal je het maximale uit de self drive safari. We raden aan om in ieder geval 4 nachten in het Etosha National Park te verblijven.

advertisement airalo esim

Leukste dingen om te doen

1. Camping hoppen

Het leukste van het Etosha National Park is dat je kunt camping hoppen. Zo zijn wij aan de oostkant van het park naar binnen gegaan en sliepen we van oost naar west 4 nachten op 4 verschillende NWR campings. Op deze manier zie je een super groot gedeelte van het National Park. Iedere camping is compleet anders en ook het landschap en dierenrijk veranderen tijdens de reis van oost naar west. Op welke campings je het beste kunt overnachten vertellen we verderop in deze blog.
etosha_national_park_namibie_camping_hoppen

2. Leeuwen spotten

In het Etosha National Park leven zo’n 750 leeuwen. Erg veel zou je denken, maar al deze leeuwen verspreiden zich over maar liefst 22.270 km². Wanneer je graag een leeuw wilt spotten is het dus erg handig om te weten waar je de meeste kans hebt. De meeste leeuwen leven in het Westen van het National Park. De eerste plek vanaf het Oosten gezien waar je de meeste kans hebt op leeuwen is de waterplaats Okondeka. Zorg dat je om 06:20 (op dit tijdstip gaat het hek van de camping open) gelijk naar de waterplaats rijdt. Ook bij de waterpoelen Tobiroen en Renostervlei hebben wij midden op de dag leeuwen gezien.
etosha_national_park_namibie_leeuwen_spotten

3. Beste Waterpoelen in Etosha National Park

Wanneer je in het droogseizoen (oktober t/m december) door Namibië reist zijn er weinig waterpoelen te vinden in het Etosha National Park. Dit is ideaal voor het spotten van dieren. Hoe meer je naar het Westen rijdt, hoe schaarser het water wordt. Zo zagen wij olifanten, zebra’s, giraffen, impala’s, struisvogels en nog veel meer dieren allemaal bij één kleine waterpoel. De beste waterpoelen om zoveel dieren bij elkaar te kunnen zien zijn: Sonderkop en Tobiroen in het Westen van het Etosha National Park.
advertisement nordvpn
etosha_national_park_namibie_beste_waterpoelen_drinkplaatsen

4. Bezoek de zoutpan

Etosha is een gigantische zoutvlakte omringd door savanne en steppe. Op de routekaart van het Etosha National Park staat het uitkijkpunt ‘Pan’ aangegeven. We raden zeker aan om hier een kijkje te nemen. Het voelt alsof je op de maan staat en vanaf hier besef je pas echt goed hoe immens groot het park is. Een heel bijzonder uitzichtpunt.
etosha_national_park_namibie_zoutpan

5. Uitkijkpunt op waterpoel

Heb je na een dag safari nog geen genoeg van al het wildlife? Bij iedere camping vind je een uitkijkpunt vanaf waar je zicht hebt op een waterpoel. Als het begint te schemeren is dit de perfecte plek om in alle rust met een drankje in je hand te genieten van wildlife. Je zult versteld staan van het aantal dieren dat ’s avonds ongestoord komt drinken terwijl je in alle stilte toekijkt. Een perfecte afsluiting van je dag. Als het donker is kun je ook genieten van een prachtige sterrenhemel.
advertisement skyscanner
etosha_national_park_namibie_uitkijkpunt_camping_waterpoel

Hoe kom je er?

Vanaf Waterberg Plateau National Park is het ongeveer 4 uur rijden naar Etosha National Park. Zodra je het park binnenrijdt bij de ‘Von Lindequist Gate’ bij Namutoni geef je door hoeveel dagen je in het park verblijft. Je krijgt een voucher die je moet betalen bij de receptie van je eerste NWR camping. Wanneer je het park verlaat controleren ze of je het bedrag betaald hebt en of je niet meer dan het aangegeven aantal dagen in het park hebt verbleven. Het is dus erg belangrijk dat je deze voucher goed bewaard. De entree voor het Etosha National Park is rond de €10 per persoon per dag. Bekijk de complete route door Namibië.

Fijne accommodaties

Alle accommodaties in het Etosha National Park zijn van de overheid. Via de website van NWR kun je eenvoudig jouw campingplekje van te voren reserveren. Maar op welke campings kun je het beste verblijven tijdens je safari? Onderstaand onze favoriete campings in het Etosha National Park (van Oost naar West).

Restaurants & cafés​

Op iedere camping is een restaurant aanwezig en bij je kampeerplek heb je vaak een eigen stenen barbecue die je kunt gebruiken. Het leukste is wat ons betreft om lekker zelf te barbecueën en bij je tentje te zitten. De restaurants zijn prima maar vrij duur voor wat je krijgt. Zorg dus dat je voldoende boodschappen doet voordat je aan je safari door Etosha begint.
Reizenad-bol-Reizen

Extra tips voor Etosha National Park

Voordat je het Etosha National Park in rijdt raden we aan om boodschappen te doen bij de SPAR of Pick n Pay in Grootfontein. Dit zijn twee grote supermarkten waar je voor de komende 4/5 dagen goed kan inslaan. Bij iedere camping in het park zit wel een mini supermarkt, echter verkopen ze hier alleen de basisbehoeften voor hoge prijzen.

Heb je nog geen (spiegelreflex) camera en denk je er over na om er een aan te schaffen voor deze reis? Ons advies: absoluut doen! De dieren lijken op het oog vaak dichtbij maar met de camera van je telefoon zul je merken dat ze echt te ver weg zijn om een goede foto te kunnen maken. We waren zelf ontzettend blij dat we een goede camera mee hadden. Onderstaand twee erg goede camera’s voor het fotograferen van wildlife.
Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:

Reizenad-bol-Reizen
bookingcom-logo
Boek je hotel op Booking.com
SunnyCars_advertisement

All-in huurauto van SunnyCars

Bol.com_advertisement

Shop je uitrusting bij Bol.com

Skyscanner_advertisement

Vliegticket deals van Skyscanner

airalo-logo

eSIM met korting bij Airalo

nordvpn-logo

Veilig streamen met  NordVPN ➜

hostelworld_logo

Bekijk hostels bij Hostelworld

Meer tips voor jouw reis:

Meer bestemmingen in Namibië

Lees alles over Namibië

Plan je reis met onze gratis informatie

Deze pagina delen:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.