Search
Close this search box.

De beste campsite in Spitzkoppe & wat te doen

Alles over Spitzkoppe

Als je richting Spitzkoppe rijdt zul je de prachtige rode rotspartijen al zo’n 80 km voor aankomst zien opdoemen in de woestijn. Spitzkoppe is gelegen in de Namib Woestijn en bestaat uit een puntige rotspartij waar je diverse wandelingen kunt maken en kan overnachten op misschien wel de mooiste camping van Namibië. Aangezien er alleen een klein dorpje ligt zonder elektriciteit is Spitzkoppe één van de beste bestemmingen om de sterrenhemel te bewonderen.

advertisement airalo esim

Leukste dingen om te doen

1. Beklim de Bridge Rock Arch

Bridge Rock Arch is een grote boog die op natuurlijke wijze gevormd is uit de oranje gekleurde rotsen. Vanaf deze bijzondere boog heb je een prachtig uitzicht over de rotspartijen van Spitzkoppe. Via een kleine wandeling kun je naar de Bridge Rock Arch toe lopen. Voor ons was het even zoeken voordat we dan eindelijk de Bridge Rock Arch gevonden hadden. Bij aankomst bij de Spitzkoppe Campsite krijg je een kaart van Spitzkoppe. Tussen kampeerplek 5 en 6 is een smalle doorgang. Vanaf hier klim je naar deze bijzondere rotsformatie.
spitzkoppe_bridge_rock_arch

2. Bekijk de eeuwenoude rots schilderingen

Ook bij Spitzkoppe zijn verschillende eeuwenoude rots schilderingen van de San bevolking te vinden. Deze tekeningen kun je alleen bezoeken met een gids tegen een kleine vergoeding. Op de kaart van Spitzkoppe kun je de namen van de rotstekeningen vinden. Voordat je de schildering bereikt kom je eerst langs een klein hutje waar de gids te vinden is. Erg leuk om de verhalen van de gids te horen over de schilderingen. Bezoek bijvoorbeeld de rotstekeningen bij ‘Small Bushmens Paradise’ of de ‘Old Graves’.
spitzkoppe_rotstekeningen

3. Ga hiken door de prachtige rotspartijen

In Spitzkoppe kun je drie verschillende wandelingen maken. Uit veiligheidsoverwegingen en ter bescherming van de natuur is het niet mogelijk om deze wandelingen op eigen houtje te maken. Het is alleen toegestaan om dit samen met een gids te doen. Bij de receptie kun je hier meer informatie over vinden en reserveren. De drie wandelingen die je hier kunt maken zijn de Pontok Route (4,5 uur), Matterhorn Route (6-8 uur) en de Bushman Circle route (7 uur). Het zijn geen makkelijke wandelingen want bij alle drie zul je flink moeten klimmen.
advertisement nordvpn
spitzkoppe_wandelroutes_hike

4. Bewonder de adembenemende sterrenhemel

In de wijde omgeving is geen elektriciteit te bekennen waardoor Spitzkoppe één van de beste plekken is om de sterrenhemel te bewonderen. Zodra het donker wordt zul je je verbazen over hoe bizar veel sterren er te zien zijn. Absoluut de meest indrukwekkendste sterrenhemel die wij ooit gezien hebben.
spitzkoppe_sterrenhemel_01

5. Kampeer op de mooiste camping van Namibië

Verscholen tussen de puntige rotspartijen liggen de 28 kampeerplekken van Spizkoppe Restcamp. Iedere kampeerplek heeft een drop hole toilet en een stenen barbecue. Er is geen elektriciteit of stromend water, alleen bij de receptie kun je eventueel douchen. Het mooie aan deze camping is dat de kampeerplekken wel 100 meter uit elkaar liggen waardoor je je helemaal alleen op de wereld voelt. Echt een unieke plek om te overnachten en wat ons betreft de mooiste camping van Namibië. Zorg wel dat je op tijd aankomt bij de camping zodat je zeker bent van een plekje.
advertisement skyscanner
spitzkoppe_rest_camp_community_kampeerplekken

Hoe kom je er?

Vanuit Twyfelfontein is het zo’n 3,5 uur (232 km) rijden naar Spitzkoppe. Het is weer een prachtige route waarbij je zelfs kans hebt op het zien van giraffen en bij heel veel geluk de woestijnolifanten. De wegen bestaan hier uit gravel maar zijn super breed waardoor het makkelijk rijden is.

Fijne accommodaties

Voor kamperen heb je één mogelijkheid waarbij je overnacht tussen de indrukwekkende rotspartijen van Spitzkoppe. Deze accommodatie biedt alleen kampeerplekken. Aangezien je niet kunt reserveren raden we aan om zo vroeg mogelijk te arriveren zodat je verzekerd bent van een kampeerplek. Ook kun je dan nog over het terrein rijden en zoeken naar het mooiste plekje. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Dit zijn de beste accommodaties in Spitzkoppe.

Restaurants & cafés​

Bij Spitzkoppe Restcamp is een klein restaurant waar je eventueel kunt ontbijten of lunchen. Ook kun je hier frisdrank en bier kopen. Het is natuurlijk het allerleukst om op je eigen prachtige kampeerplek te koken.
Reizenad-bol-Reizen

Extra tips voor Spitzkoppe

Onderweg naar Spitzkoppe zul je veel kleine hutjes zien waarin de lokale bevolking woont. Bizar om je voor te stellen dat er in zo’n droog gebied mensen kunnen wonen. Zodra de lokale bevolking een toeristische auto ziet zullen kinderen op je af rennen om te vragen om water. Nog nergens anders ter wereld hebben we meegemaakt dat de bevolking vraagt om eerste levensbehoeftes zoals water. We raden dan ook aan om in de supermarkt wat extra water en koekjes te kopen zodat je dit onderweg kunt weggeven.

Ook kom je onderweg langs het dorpje Uis waar een tankstation is. Ga altijd tanken als je de mogelijkheid hebt want het volgende tankstation kan zomaar een paar honderd kilometer verderop liggen.

Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:

Reizenad-bol-Reizen
bookingcom-logo
Boek je hotel op Booking.com
SunnyCars_advertisement

All-in huurauto van SunnyCars

Bol.com_advertisement

Shop je uitrusting bij Bol.com

Skyscanner_advertisement

Vliegticket deals van Skyscanner

airalo-logo

eSIM met korting bij Airalo

nordvpn-logo

Veilig streamen met  NordVPN ➜

hostelworld_logo

Bekijk hostels bij Hostelworld

Meer tips voor jouw reis:

Meer bestemmingen in Namibië

Lees alles over Namibië

Plan je reis met onze gratis informatie

Deze pagina delen:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.