Search
Close this search box.

Dit moet je weten over Twyfelfontein

Alles over Twyfelfontein

Twyfelfontein is gelegen in het gebied Damaraland en een populaire bestemming dankzij de vele rotstekeningen die hier gevonden zijn. In Twyfelfontein zelf is eigenlijk helemaal niks. We dachten aan te komen in een dorpje maar op rotstekeningen, een paar campings en luxe lodges na vind je hier alleen maar prachtige natuur.  Je komt hier vooral voor het bijzondere landschap: één en al woestijn met prachtige rode rotsen. Bekijk hieronder de top 3 leukste bezienswaardigheden in Twyfelfontein.
advertisement airalo esim

Leukste dingen om te doen

1. Bekijk de rotstekeningen

De voornaamste reden voor veel reizigers om Twyfelfontein te bezoeken is vanwege de eeuwenoude rotstekeningen. Naar schatting zijn in dit gebied maar liefst 2.500 rotsschilderingen te bewonderen gemaakt door de San bevolking. Dit is een van de grootste vindplaatsen van rotstekeningen in heel Afrika. Bijna iedere tekening laat dieren uit Namibië zien. Bijzonder om te zien hoe men duizenden jaren geleden deze prachtige tekeningen heeft gemaakt. Een paar rotstekeningen zijn te zien op het terrein van Twyfelfontein Country Lodge.
twyfelfontein_namibie_rotstekeningen

2. Ga op zoek naar de woestijn olifant​

De enige plekken ter wereld waar de woestijn olifant nog in het wild leeft zijn in Mali en in Damaraland. Helaas zijn deze bedreigde olifanten bijna uitgestorven. Deze olifantensoort heeft uniek gedrag en de lichaamsbouw heeft zich aangepast aan de barre leefomstandigheden. Vrijwel iedere camping en lodge biedt wel een tour aan om op zoek te gaan naar bijzondere dieren. Het is vrijwel onmogelijk om deze tour op eigen houtje te doen. De rangers volgen de kuddes dagelijks en weten ongeveer waar de dieren zich bevinden.
twyfelfontein_namibie_woestijn_olifant

3. Spot giraffen in de woestijn

Niet alleen olifanten leven in deze droge woestijn, ook giraffen kun je hier tegen komen. Het is moeilijk om je voor te stellen hoe deze grote dieren hier kunnen overleven. Er is weinig water en voedsel te vinden in de wijde omtrek. Dankzij de bijzondere rode rotsformaties op de achtergrond levert het zien van giraffen hier prachtige plaatjes op.

advertisement nordvpn
twyfelfontein_namibie_giraffen

4. Ruil je daktent in voor een luxe lodge

Nu je een aantal nachten hebt doorgebracht in je avontuurlijke daktent is een beetje luxe ook wel lekker. Er zijn een aantal luxe lodges te vinden in Twyfelfontein maar onze favoriet was absoluut Twyfelfontein Country Lodge. Het moet een behoorlijke onderneming geweest zijn om deze accommodatie hier te kunnen bouwen. Door het zwembad, de prachtige kamers en het uitgebreide buffet voel je je echt even luxe op vakantie. Een leuke afwisselingen tijdens je avontuurlijke roadtrip door Namibië.

twyfelfontein_country_lodge_namibie
advertisement skyscanner

Hoe kom je er?

Nadat je in de ochtend nog een korte self-drive safari hebt gedaan door het Etosha National Park rijd je in zo’n 4,5 uur tijd (297 km) naar Twyfelfontein. De eerste 72 km is nog door het Etosha National Park. Zodra je het park uit bent rijd je eerst over een goede geasfalteerde weg tot aan het dorp Kamanjab. Daarna rijd je weer kilometers lang door de grote leegte. Het is een prachtige route. Verderop in deze blog vertellen we je waar je het beste boodschappen kunt doen.

Fijne accommodaties

In Twyfelfontein zijn meerdere campings en luxe lodges te vinden. Van budgetcamping bij een lokale familie tot all-inclusive lodges. Waar je ook voor kiest, overnachten in Twyfelfontein is een bijzondere ervaring. Je kunt alleen contant betalen bij de campings. Bij de lodges kun je vaak wel pinnen. Onderstaand de beste accommodaties in Twyfelfontein.

Restaurants & cafés​

In de omgeving van Twyfelfontein zijn vrijwel geen restaurants te vinden. Met uitzondering van het restaurant bij sommige campings en bij de lodges. Op de camping heb je vaak een stenen ‘braai’ ofwel barbecue tot je beschikking. Zo niet, dan heb je altijd nog het kookgerei van je daktent auto beschikbaar. De lodges bieden vrijwel allemaal een all inclusive arrangement aan.
Reizenad-bol-Reizen

Extra tips voor Twyfelfontein

Onderweg van het Etosha National Park naar Twyfelfontein kun je boodschappen doen bij de OK Foods supermarkt in  Khorixas. Het is een vrij grote supermarkt waar je goed inkopen kunt doen voor de komende dagen. Er is ook een tankstation in Khorixas.

Zorg dat je voldoende contant geld hebt. Wij verwachtten aan te komen in het dorpje Twyfelfontein, maar niets was minder waar. Er is hier helemaal niets behalve campings en lodges. Het personeel woont op het terrein van de accommodaties. De dichtstbijzijnde pinautomaat is 193 km verderop en pinnen in niet mogelijk op de campings. Alleen in luxere lodges.

Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:

Reizenad-bol-Reizen
bookingcom-logo
Boek je hotel op Booking.com
SunnyCars_advertisement

All-in huurauto van SunnyCars

Bol.com_advertisement

Shop je uitrusting bij Bol.com

Skyscanner_advertisement

Vliegticket deals van Skyscanner

airalo-logo

eSIM met korting bij Airalo

nordvpn-logo

Veilig streamen met  NordVPN ➜

hostelworld_logo

Bekijk hostels bij Hostelworld

Meer tips voor jouw reis:

Meer bestemmingen in Namibië

Lees alles over Namibië

Plan je reis met onze gratis informatie

Deze pagina delen:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.