Search
Close this search box.

Wat te doen in Waterberg Plateau Park?

Alles over Waterberg Plateau

Als je je rondreis vanuit Windhoek begint richting het Noorden is het Waterberg Plateau National Park de eerste plek waar je op safari kunt tijdens je rondreis door Namibië. Het park dankt zijn naam aan de 50 km lange, 20 km brede en 1500 meter hoge platte berg die als een grote, hoge muur boven alles uitsteekt. Vanwege de hoogte is er meer regenval dan in de rest van Namibië waardoor het een erg groen gebied is. Dit is uniek tijdens je roadtrip door Namibië en zeker een toevoeging.
advertisement airalo esim

Leukste dingen om te doen

1. Op Safari in Waterberg Plateau

Het National Park is niet toegankelijk voor een self-drive safari. Alleen de safari’s van NWR mogen hier komen wat dus zorgt voor een unieke ervaring!  Je zult hier dus geen hordes toeristen tegenkomen en de dieren zijn vrij schuw omdat ze nog niet zo aan mensen gewend zijn. Een avondsafari brengt je langs mooie uitzichten en waterpoelen. Het is echt een prachtige safari en totaal anders dan het Etosha National Park. De prijs voor deze safari is NAD400 (≈€25) per persoon.
safari_waterberg_plateau_national_park_namibie

2. Spot de bedreigde zwarte neushoorn

Aangezien de Waterberg moeilijk toegankelijk is, zijn dieren zoals neushoorns hier uitgezet om ze te beschermen tegen stropers en om voortplanten te bemoedigen. Het leefgebied is zo’n 250 km². De dieren zijn verdoofd en meegenomen van plekken waar ze niet meer veilig konden leven. Dit is dan ook dé plek in Namibië om de witte neushoorn en de bedreigde zwarte neushoorn te spotten. Tijdens de safari in het Waterberg Plateau National Park hebben wij zelfs een neushoorn met een kleintje gezien.
neushoorn_waterberg_plateau_national_park_namibie

3. Wandel naar de top van de Waterberg

Vanuit de camping Waterberg Resort van NWR kun je een leuke wandeling maken. In ongeveer 1 uur tijd loop je naar een uitzichtpunt op de top van de Waterberg. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlaktes. Als je aankomt bij de camping ontvang je hierover meer informatie en een kaart met wandelroutes.
advertisement nordvpn
uitzicht_wandelen_waterberg_plateau_national_park_namibie
advertisement skyscanner

Hoe kom je er?

Na je eerste nacht proefkamperen in Windhoek rijd je in zo’n 3 uur (280 km) naar Waterberg Plateau National Park. Aangezien je vanuit de hoofdstad komt is de eerste 2,5 uur over mooie, geasfalteerde wegen. Alleen het laatste stukje is een onverharde gravelweg. Het is zo uitgestrekt en mooi. Een prachtige eerste indruk van Namibië. En onderweg kun je al zomaar giraffen tegen komen.

Fijne accommodaties

Er zijn weinig accommodaties te vinden in de omgeving van het Waterberg Plateau National Park. Je kunt ervoor kiezen om in een luxe lodge te slapen of op een camping van NWR. Onderstaand de beste accommodaties bij het Waterberg Plateau National Park.

Restaurants & cafés​

In de omgeving van het Waterberg Plateau National Park zijn geen restaurants te vinden. Met uitzondering van het restaurant bij de camping of het hotel waar je verblijft. Op de camping staat bij iedere kampeerplek een stenen ‘braai’ ofwel barbecue. Dus tijd om je barbecue skills te laten zien.
Reizenad-bol-Reizen

Extra tips voor Waterberg

Tijdens de safari in het Waterberg Plateau National Park ga je naar verschillende uitkijkpunten. Hier zijn onwijs veel muggen en vliegen dus zorg dat je je goed met Deet insprayt. Ook is het erg leuk om een eigen verrekijker mee te nemen. Zo kun je de prachtige dieren nog beter observeren. En hier ga je ook de rest van je rondreis door Namibië zeker plezier van hebben. Wij kozen voor een handige en compacte verrekijker. Wil je een wat luxer model? Dan is een verrekijker met meer zoom een erg goede keuze.
Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:

Reizenad-bol-Reizen
bookingcom-logo
Boek je hotel op Booking.com
SunnyCars_advertisement

All-in huurauto van SunnyCars

Bol.com_advertisement

Shop je uitrusting bij Bol.com

Skyscanner_advertisement

Vliegticket deals van Skyscanner

airalo-logo

eSIM met korting bij Airalo

nordvpn-logo

Veilig streamen met  NordVPN ➜

hostelworld_logo

Bekijk hostels bij Hostelworld

Meer tips voor jouw reis:

Meer bestemmingen in Namibië

Lees alles over Namibië

Plan je reis met onze gratis informatie

Deze pagina delen:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.