Search
Close this search box.

Top 5: Wat te doen op Isla Ometepe

Over Isla Ometepe​

Isla Ometepe is een prachtig eiland gelegen in het grote meer ‘Lago Cocibolca’ in Nicaragua. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Er zijn heel veel paarden op dit eiland te vinden en deze dieren worden vaak nog als vervoersmiddel gebruikt. Gelukkig is Isla Ometepe ook geschikt om met een huurscooter te ontdekken.

Op Isla Ometepe is genoeg te doen om je minimaal 5 dagen te vermaken. Het leukste is om aan beide kanten van het eiland te overnachten. Zo sliepen wij eerst in Moyogalpa en daarna in Balgue. Twee totaal verschillende plekken op het niet al te grote eiland. Bekijk onze top 5 bezienswaardigheden van Isla Ometepe.

advertisement airalo esim

Leukste dingen om te doen

1. Zwem in het natuurlijke zwembad Ojo de Agua​

Het kan erg warm worden op Isla Ometepe en niets is fijner dan een verkoelende duik in het natuurlijke zwembad van Ojo de Agua. Het water is ontzettend helder en ligt middenin de prachtige natuur. Als je geluk hebt zie en hoor je zelfs de brulapen vanaf je ligbedje! De entree is US$5,- per persoon.

Wil je rustig dobberen? Bezoek Ojo de Agua dan op een doordeweekse dag. In het weekend komen er veel locals wat ook wel z’n charmes heeft.

isla_ometepe_nicaragua_natuurlijk_zwembad_ojo_de_agua

2. Wandel bij Laguna Charco Verde en door de Butterfly Garden​

Een erg leuke stop is Laguna Charco Verde en de naastgelegen Butterfly Garden. Voor US$5,- per persoon mag je naar binnen en kun je de mooie vlinders bekijken in een afgesloten tuin. Als je iets verder loopt kom je uit bij een prachtig meertje Charco Verde. Hier heb je een grote kans om wilde brulapen te spotten, erg indrukwekkend.
isla_ometepe_nicaragua_laguna_charco_verde

3. Bekijk de zonsondergang bij Punta Jesus Maria​

Punta Jesus Maria is een erg fijne plek om even te wandelen. Het beste kun je deze plek met een gehuurde scooter bezoeken. Punta Jesus Maria heeft een lange zandbank vanwaar je prachtig uitzicht hebt over beide vulkanen die het eiland vormen. Ook is dit een erg goede plek om de zonsondergang te bekijken.
advertisement nordvpn
isla_ometepe_nicaragua_punta_jesus_maria

4. Rijd een rondje om Volcán Maderas (voor zover dat kan)​

Als je aan de oostkant van het eiland bent is het erg leuk om op je scooter te springen en een rondje om Volcán Maderas te rijden. Net na het dorpje Balgua gaat de verharde weg over in zandweggetjes. Als je rustig rijdt is dit prima te doen met de scooter. 

Aan deze kant van het eiland zie je het meeste van het authentieke leven van de lokale bevolking en de natuur is hier prachtig. Je komt veel locals te paard tegen en kleine begraafplaatsjes. De weg wordt steeds zanderiger waardoor je wellicht wilt omkeren als je je niet meer comfortabel voelt.

isla_ometepe_nicaragua_scooter_rijden_volcan_maderas

5. Stop op de landingsbaan van Isla Ometepe​

Op Isla Ometepe is één hoofdweg die van vulkaan Concepción naar vulkaan Maderas gaat. Dit is de enige verharde weg van Isla Ometepe. Wanneer je vanuit Moyogalpa richting de vulkaan Maderas rijdt kom je vanzelf langs de landingsbaan van Isla Ometepe. Erg leuk om even te stoppen bij dit vliegveldje en een mooie foto te maken. Je hebt vanaf hier ook een prachtig zicht op de vulkaan.
advertisement skyscanner
isla_ometepe_nicaragua_landingsbaan

Hoe kom je er?

Je kunt Isla Ometepe goed bereiken vanuit San Juan del Sur. In San Juan del Sur kun je de chickenbus nemen naar San Jorge. De busrit duurt ongeveer 2 tot 3 uur en kost nog net geen euro. Vanuit San Jorge gaat ieder uur een boot die je in ongeveer 1,5 uur tijd naar Isla Ometepe brengt. Een kaartje voor de boot kun je kopen in de haven en kost ongeveer $1,- per persoon.

Fijne accommodaties

Op Isla Ometepe zijn twee leuke dorpen om te overnachten: Moyogalpa en Balgue. Twee totaal verschillende plekken. Het leukste is dan ook om in beide dorpen een paar dagen te verblijven. Je kunt er ook voor kiezen om midden in de natuur te verblijven. Heerlijk rustig maar je zult dan wel een scooter moeten huren om naar een restaurant te kunnen. Onderstaand onze favoriete accommodaties op Isla Ometepe.

Restaurants & cafés​

In de dorpen Moyogalpa en Balgue kun je de meeste restaurants vinden. Daarnaast zijn er op de overige delen van het eiland ook nog een aantal leuke eettentjes zodat je tijdens je scooter tour even kunt lunchen of koffie drinken. Dit zijn onze favoriete restaurants op Isla Ometepe.
Chido´s Pizza​
Goede plek om pizza te eten in Moyogalpa. Grote pizza’s en goed belegd.​
El Picante Mexican​
Gezellige eigenaar en lekker Mexicaans eten. Hebben ook vegetarische opties.​
Café Campestre​
Uitgebreide kaart met veel vegetarische opties en goede prijzen!​
Bustavo Food Bus​
Kleine kaart maar erg goede gerechten. De falafal is vooral super lekker.​
Reizenad-bol-Reizen

Extra tips voor Isla Ometepe

Klik hieronder op de volgende bestemming van onze route door Nicaragua.

Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:

Reizenad-bol-Reizen
bookingcom-logo
Boek je hotel op Booking.com
SunnyCars_advertisement

All-in huurauto van SunnyCars

Bol.com_advertisement

Shop je uitrusting bij Bol.com

Skyscanner_advertisement

Vliegticket deals van Skyscanner

airalo-logo

eSIM met korting bij Airalo

nordvpn-logo

Veilig streamen met  NordVPN ➜

hostelworld_logo

Bekijk hostels bij Hostelworld

Meer tips voor jouw reis:

Meer bestemmingen in Nicaragua

Lees alles over Nicaragua

Plan je reis met onze gratis informatie

Deze pagina delen:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.