Search
Close this search box.

Palccoyo Rainbow Mountain

Palccoyo Rainbow Mountain

Over Palccoyo Rainbow Mountain

Palccoyo Rainbow Mountain: het onontdekte alternatief voor Vinicunca. De bekendere Vinicunca Rainbow Mountain is met 1500 bezoekers per dag één van de meest bezochte toeristische attracties van Peru. Deze berg ligt op 3 uur rijden vanuit Cusco. Daarna is het nog 2 uur wandelen naar het bekende uitzichtpunt. 

Om de drukte én 2 uur lopen te vermijden kun je de relatief onontdekte Palccoyo Rainbow Mountain bezoeken. Deze berg van 4900 meter hoog is net zo indrukwekkend met dezelfde felgekleurde strepen. Behalve de regenboogberg is ook de rest van de omgeving spectaculair met puntige bergtoppen en uitzicht op de 6300 meter hoge besneeuwde top van Nevado Auzangate.

Waarom wordt Palccoyo minder bezocht?

Door de opwarming van de aarde is de voorheen altijd aanwezige sneeuw op Palccoyo een paar jaar geleden volledig verdwenen. Pas toen werd het regenboog-achtige oppervlak zichtbaar voor de bewoners uit het gelijknamige dorp Palccoyo. Sindsdien komen er langzaam maar zeker meer toeristen naar deze ‘nieuwe’ Rainbow Mountain. Maar nog lang niet zo veel als naar Vinicunca. In 2022 werd begonnen met de aanleg van de eerste verharde parkeerplaats bij Palccoyo. Er zijn tot een bepaalde hoogte verharde wandelpaden. Je kunt uren rondlopen en ontdekt steeds mooiere uitzichtpunten. Dit moet je weten voor een bezoek aan de Palccoyo Rainbow Mountain.

Hoe kom je er?

De Palccoyo Rainbow Mountain bezoeken kun je het beste doen als dagtrip vanuit Cusco. De berg ligt op zo’n 3 uur rijden vanuit het centrum. Vooral het laatste uur van de rit is ontzettend mooi over onverharde wegen langs watervallen, uitzichtpunten en pittoreske dorpjes. Je kunt Palccoyo op twee manieren bezoeken: met een tour of met privévervoer.

Dagtrip Palccoyo: tour of privé ?

Een tour kost ongeveer S/100 (≈€25,-) per persoon en boek je bij je ho(s)tel of een kantoortje op Plaza De Armas in Cusco. Je zit dan in een busje met 15 tot 20 personen. Eenmaal aangekomen bij Palccoyo kun je op eigen houtje of met de gids mee naar boven lopen.

Wij kozen voor privévervoer. Je betaalt een totaalbedrag van S/400 (≈€100,-) voor de gehele auto met gids. Als je met 4 personen gaat, ben je dus net zo duur uit en zit je niet met 20 vreemden in een busje. Reis je alleen of met z’n tweeën? Vraag dan in je ho(s)tel of iemand interesse heeft om mee te gaan. Nog een voordeel: de chauffeur stopt onderweg waar en wanneer je wilt.

Onze super fijne gids Luis haalde ons om 08:00 uur op bij ons hotel. We arriveerden eerder dan de tourbusjes waardoor we haast de enigen waren. Hij heeft een ruime auto, weet veel te vertellen over de omgeving, heeft allerlei middeltjes tegen hoogteziekte bij zich en je kunt eventueel wandelstokken van hem lenen. Om je vervoer naar Palccoyo Rainbow Mounten te boeken kun je contact met Luis opnemen via WhatsApp +51 984 605 060. Een aanrader!

Hoogteziekte & meenemen naar Palccoyo Rainbow Mountain

Je wandelt naar 4900 meter tijdens je bezoek aan de Palccoya Rainbow Mountain. Handschoenen en een winddichte jas zijn fijn tegen de kou. Zorg ook dat je goede schoenen aantrekt. De wandeling is niet moeilijk maar wel over ruw terrein. 

Reis je net als wij met Luis naar Palccoya? Dan heeft hij allerlei middeltjes om je luchtwegen goed open te zetten. Je kunt op de parkeerplaats van Palccoya ook een flesje Agua de Florida kopen. Dit is cologne water op citrusbasis wat je op je handen moet smeren en vervolgens diep inademen. Neem ook minimaal 2 liter water mee voor de dagtrip. 

Klik hieronder op een andere bestemming van onze route door Peru.

Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:

bookingcom-logo
Boek je hotel op Booking.com
SunnyCars_advertisement

All-in huurauto van SunnyCars

Bol.com_advertisement

Shop je uitrusting bij Bol.com

Skyscanner_advertisement

Vliegticket deals van Skyscanner

airalo-logo

eSIM met korting bij Airalo

nordvpn-logo

Veilig streamen met  NordVPN ➜

hostelworld_logo

Bekijk hostels bij Hostelworld

Meer tips voor jouw reis:

Meer bestemmingen in Peru

Lees alles over Peru

Plan je reis met onze gratis informatie

Deze pagina delen:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.