Search
Close this search box.

Privacyverklaring

Backpackwereld is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Deze privacyverklaring is van toepassing op alle persoonsgegevens die Backpackwereld verwerkt van iedereen die contact heeft (gehad) met Backpackwereld. Dit zijn o.a. websitebezoekers, klanten en zakelijke contactpersonen.

In deze privacyverklaring:

Wie wij zijn

Met Backpackwereld refereren we naar de reisblog op domein www.backpackwereld.nl. Backpackwereld is een geregistreerde handelsnaam van VAwereld. Je kunt ons bereiken via [email protected] of via de contactpagina op de website.

Verwerking persoonsgegevens

Backpackwereld verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze website en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

Indien je je via onze website inschrijft voor onze mailing list of contact met ons opneemt via een contactformulier, verstrek je onderstaande gegevens met ons:

– Voornaam
– Bedrijfsnaam
– E-mailadres

Tijdens je bezoek aan onze website verzamelen we onderstaande gegevens om de website zo goed mogelijk te laten werken en om gebruikersstatistieken te verzamelen waarmee we de website kunnen blijven verbeteren.

– IP-adres
– Type, merk en model van apparaat
– Operating System van apparaat
– Web browser gegevens

Onze website heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via [email protected], dan verwijderen wij deze informatie.

Doel van verwerking persoonsgegevens

Backpackwereld verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

– Verzenden van onze nieuwsbrief omdat je je daarvoor hebt aangemeld via onze website
– Analyse van gebruikersgedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren

Backpackwereld neemt geen geautomatiseerde besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Backpackwereld) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Backpackwereld bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Zodra je je uitschrijft voor mailings, worden je naam en e-mailadres verwijderd uit onze systemen verwijderd. Wel kan Backpackwereld anonieme gegevens blijven gebruiken omdat we deze data nodig hebben voor interne analyses en gebruikersstatistieken.

Delen van persoonsgegevens met derden

Backpackwereld verstrekt je gegevens uitsluitend aan derden als dit noodzakelijk is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Indien het noodzakelijk is om jouw gegevens te delen met derden mogen zij jouw gegevens alleen gebruiken om te voldoen aan de beoogde doelstelling van de overeenkomst tussen jou en Backpackwereld. Tenzij ze zelf verantwoordelijk zijn voor het verkrijgen en beschermen van je gegevens.

Op de website van Backpackwereld staan affiliate links naar websites van derden. Als je via een link op onze website naar de website van één van onze affiliate partners gaat, kan het zijn dat deze partners tracking informatie verzamelen. Deze affiliate partners hebben een eigen privacybeleid.

Beveiliging persoonsgegevens

Backpackwereld neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Zo worden jouw gegevens opgeslagen in verschillende databases die beschermd zijn met beveiligingstechnieken van partijen die daarin gespecialiseerd zijn. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via [email protected].

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Backpackwereld en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar [email protected].

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

Backpackwereld wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Cookies

Backpackwereld gebruikt functionele-, analytische- en marketingcookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

Functionele cookies

Backpackwereld gebruikt altijd functionele cookies die zorgen voor de benodigde functionaliteiten om jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Deze cookies zijn noodzakelijk om de website correct te laten functioneren. Denk hierbij aan cookies die de mogelijk bieden om te op elementen op de website te klikken, of cookies die je browserinstellingen inzien om de website goed op je beeldscherm te kunnen weergeven.

Analytische cookies

Backpackwereld gebruikt ook analytische cookies. Hiermee verzamelen wij met hulp van derden (Google Analytics) statistieken over hoe onze website gebruikt wordt. Door deze statistieken te verzamelen en te meten kunnen wij de website verbeteren om in de toekomst een nog betere ervaring te bieden aan gebruikers. Statistieken die door deze cookies worden verzameld bevatten o.a. informatie over het type browser, type apparaat, taalinstellingen en operating system.

Marketingcookies

Op de website van Backpackwereld worden advertenties getoond. Om dit mogelijk te maken kunnen marketingcookies worden geplaatst na jouw toestemming. Daarnaast helpen deze cookies om advertenties te tonen die voor jou relevant zijn. Bij je eerste bezoek aan Backpackwereld informeerden we je over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. 

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Heb je na aanleiding van deze privacyverklaring nog vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected] of via een contactformulier op deze website. We nemen je privacy serieus en staan je graag te woord bij eventuele vragen.

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.