Search
Close this search box.

Elektrische tandenborstel voor op reis

Op deze pagina:

Beste elektrische tandenborstel voor op reis

We gingen op zoek naar de ideale tandenborstel voor op reis. Geen lege accu, onhandig oplaadstation en vervuilende wegwerp-opzetborstels meer. Ga je net als wij (lang) op reis en wil je je gebit goed blijven verzorgen? Een elektrische tandenborstel geeft beter resultaat dan een handtandenborstel en verkleint de kans op gebitsproblemen. Wat is de beste elektrische tandenborstel voor op reis? Na veel vergelijken kozen we voor de sonische tandenborstel van het Nederlandse merk BOOMBRUSH. En daar zijn we blij mee!

BOOMBRUSH in het kort:

Zuinige accu (Lithium-ion)

Eén keer opladen en 90 dagen tandenpoetsen. Ideaal! Een indicator geeft aan wanneer de accu bijna leeg is zodat je nooit een lege accu hebt.

Meegeleverd

Oplaadkabel en opzetborstel in matchende kleur. Alles in één duurzame verpakking van brievenbusformaat. Je kunt je BOOMBRUSH online bestellen.

BOOM Refill plan (optioneel)

Ontvang elke 2 maanden automatisch een nieuwe opzetborstel met het BOOM Refill plan. Altijd opzegbaar. Online een voorraad opzetborstels bestellen kan ook.

Levenslang garantie

Met het Refill plan heb je levenslang garantie op je BOOMBRUSH. Je krijgt gewoon een nieuwe als de tandenborstel niet perfect werkt. Geen Refill plan? Dan heb je 2 jaar fabrieksgarantie.

Duurzaam

Zorg dat je gebruikte opzetborstels niet bij het afval terecht komen. Bij je 3e Refill levering ontvang je een recycle zak. Stuur je oude opzetborstels kosteloos retour. BOOMBRUSH herbruikt de grondstoffen.

BOOMBRUSH Reisetui

Er is (nog) geen officieel reisetui uitgebracht. Wij bevelen dit reisetui voor BOOMBRUSH tandenborstels op aan.

Elektrisch poetsen: roterend of sonisch?

Dat elektrisch poetsen beter is voor je gebit dan met de hand poetsen, wisten we wel. Elektrisch poetsen is dus the way to go. Ook op reis. 

De meest voorkomende poetsmethoden zijn roterend poetsen en sonisch poetsen. Roterende tandenborstels hebben een ronde borstelkop. Ze maken een ronddraaiende beweging en zijn bedoeld om tand voor tand te poetsen. Je drukt de borstel over iedere tand heen om deze in te sluiten. Een hele andere manier van poetsen dan met de hand. 

Sonische tandenborstels hebben een langwerpige borstelkop zoals een handtandenborstel en maken duizenden kleine trillingen per minuut. Je hoeft geen druk te zetten waardoor je tandvlees minder snel beschadigd raakt. De trillingen zorgen dat tandplak wordt verwijderd. Ook tussen de tanden en aan de tandvleesrand. Een sonische tandenborstel is een stuk stiller dan een roterende tandenborstel.

Wij kozen de sonische tandenborstel van BOOMBRUSH vanwege de goede specificaties, lange accuduur en USB-lader. Ook niet onbelangrijk: de prijs is relatief laag en de reviews zijn lovend!

boombrush_tandenborstel_proberen

Onze ervaring met de BOOMBRUSH elektrische tandenborstel

Tot nu toe laadden we onze elektrische tandenborstels 1 tot 2 keer per week op. De rotatiekracht nam namelijk al na 2 dagen niet opladen merkbaar af. Dat moet beter kunnen.

Tijdens onze zoektocht naar de perfecte tandenborstel voor op reis ontdekten we de BOOMBRUSH. Het Nederlandse merk is in 2019 opgericht door mondzorg professionals met een missie. BOOMBRUSH wil goede mondzorg makkelijker, leuker, duurzamer én betaalbaarder maken. Of dat volgens ons gelukt is? Zeker weten!

BOOMBRUSH is niet de enige aanbieder die inzet op een langere batterijduur. Wél is BOOMBRUSH de enige aanbieder die een schappelijke prijs biedt (Slechts €74,- bij een Duo Pack). BOOMBRUSH heeft geweldige reviews en duurzaamheid staat hoog op de prioriteitenlijst.

beste_elektrische_tandenborstel_voor_op_reis_boombrush_backpackwereld_01

Bestellen, levering & verpakking

We kiezen het BOOMBRUSH Duo Pack: twee sonische tandenborstels (zwart en wit, handig!) met opzetstukjes en oplaadkabels. Het Refill abonnement (€10/mnd) laten we nog even voor wat het is, omdat we eerst willen testen. Totale kosten voor het BOOMBRUSH Duo Pack: €148,- ofwel €74,- per stuk. Niet gek voor 2 sonische tandenborstels.

Ook kopen we 2 setjes van 4 extra opzetborstels. Handig voor lange reizen! BOOMBRUSH adviseert iedere 2 maanden een nieuwe opzetborstel te gebruiken.

De BOOMBRUSH tandenborstels zitten netjes en hygiënisch verpakt. Er wordt niet meer materiaal gebruikt dan nodig. De verpakking is gemaakt van FSC-karton en 100% gerecycled, ongebleekt papier. Duurzaam dus!

Eerste indruk & opladen

De BOOMBRUSH tandenborstels voelen stevig maar licht van gewicht aan. Niet te glad maar ook zeker niet stroef. De onderzijde is vlak waardoor de tandenborstel stabiel rechtop kan staan zónder laadstation. Dat scheelt weer een onhandig item meeslepen tijdens het reizen. Het USB oplaadsnoer kan aan de onderzijde worden aangesloten.

Er zit één knop op de tandenborstel en 5 indicatie-lampjes die aangeven welke stand actief is. Ook heeft de Boombrush een batterij indicator die 2 weken voordat de accu leeg is rood wordt. De opzetborstel zit stevig op de tandenborstel en rammelt niet.

De accu’s zijn gedeeltelijk opgeladen bij levering dus de BOOMBRUSH is direct klaar voor gebruik. Toch laden we de tandenborstels volledig op om de levensduur van de batterij goed te kunnen testen. Van 0% tot 100% opladen duurt ongeveer 10 uur. Daarna kun je 90 dagen tandenpoetsen volgens BOOMBRUSH.

boombrush_tandenborstel_opladen_review
boombrush_tandenborstel_opladen_review_gebruik

Gebruik van de BOOMBRUSH tandenborstel

Geen boekwerk aan gebruiksaanwijzingen in 25 talen bij BOOMBRUSH. Maar één informatieblad van gerecycled papier met korte, duidelijke uitleg. Daar houden we van!

We moeten even wennen aan de sonische trillingen van de BOOMBRUSH. Het kietelt een beetje, maar na een paar dagen poetsen zijn we gewend. Druk zetten is niet nodig; de zachte borstelharen i.c.m. de sonische trillingen doen al het werk.

De BOOMBRUSH heeft 5 standen. De 1e ‘algemene stand’ gebruiken we het vaakst, gevolgd door af en toe de tandvlees- en tong standen. Deze 3 standen zijn voor ons genoeg. De ‘gevoelige tanden’ stand en ‘krachtige stand voor tandplak verwijderen’ gebruiken we niet.

Tijdens het poetsen geeft de BOOMBRUSH iedere 30 seconden een signaal dat het tijd is om van kant te wisselen. Na 2 minuten stopt de tandenborstel vanzelf. Je kunt ook de grote knop ingedrukt houden op te stoppen.

Vergeleken met onze vorige tandenborstels heeft de BOOMBRUSH weinig randjes, spleetjes en gaatjes. Hierdoor blijft de tandenborstel heel goed schoon. De BOOMBRUSH is IPX7 gecertificeerd, wat inhoudt dat de tandenborstel waterdicht is en geschikt voor gebruik onder de douche. Handig op haastige ochtenden.

Langetermijn gebruik

We gebruiken de BOOMBRUSH tandenborstels nu bijna een jaar en hebben de accu drie keer opgeladen. De accu’s gaan dus inderdaad 90 dagen mee :). De kracht van de sonische trillingen neemt niet af zoals dat gebeurde bij de rotatiekracht van onze vorige tandenborstels.

Naar ons idee kunnen de opzetborstels wel langer mee dan de 2 maanden. Hoewel BOOMBRUSH iedere 2 maanden een nieuwe borstel adviseert voor de beste reiniging. Omdat het Refill plan van BOOMBRUSH (€10/maand) niet alleen iedere 2 maanden automatisch een nieuwe borstel opstuurt, maar ook levenslange garantie biedt i.p.v. 2 jaar fabrieksgarantie, kan het toch aantrekkelijk zijn om het abonnement af te sluiten.

5/5

Ons eind-oordeel over BOOMBRUSH

We zijn fan. De BOOMBRUSH is stiller, duurzamer, prettiger, mooier én handiger dan onze voorgaande tandenborstels. En dat voor een zacht prijsje vergeleken met andere merken. Wij zijn helemaal gewend aan de sonische trillingen en het eenvoudige gebruik. De BOOMBRUSH heeft genoeg standen en mogelijkheden, maar geen overbodige toeters en bellen.

Beste tandenborstel voor op reis?

Wat ons betreft is BOOMBRUSH de beste tandenborstel voor op reis. We reizen zoveel als we kunnen en slapen regelmatig op afgelegen plekken in de jungle of woestijn. Zeker voor lange reizen is de BOOMBRUSH tandenborstel ideaal omdat de accu 90 dagen mee kan op één lading. De USB kabel in plaats van een oplaadstation scheelt ook nog eens ruimte in onze toilettas. Met slechts 135 gram is de BOOMBRUSH licht van gewicht maar toch super stevig. 

boombrush_tandenborstel_kopen
Helaas is er nog geen reis-etui beschikbaar van BOOMBRUSH. Het merk is druk bezig met de ontwikkeling van het perfecte reis-etui voor de tandenborstel! Tot die tijd bevelen we dit etui op Bol.com aan.
Bekijk alle landen & routes

Op deze pagina

Deel deze pagina met je reismaatje

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.