Search
Close this search box.

Keuzehulp backpack kopen

Op deze pagina:

Hoe kies je de juiste backpack?

Welke backpack past het beste bij jouw plannen? Als je op reis gaat met een backpack ga je ongetwijfeld veel verschillende plekken of zelfs meerdere landen bezoeken. Dan is het wel zo prettig als je een backpack bij je hebt waarmee je je comfortabel kunt verplaatsen; liever niet te groot en hij moet goed op je rug zitten. Tegelijkertijd moet ook alles wat je nodig hebt tijdens je reis erin passen.

Er zijn zo veel backpacks te koop voor allerlei typen backpackers, dat je logischerwijs niet zomaar een juiste keuze kunt maken. Wat is het geheim achter het kiezen van de juiste backpack? We leggen het uit met deze Backpack Keuzehulp.

1. Welk formaat backpack?

Backpack 30-50 liter
Kies voor dit formaat backpack als je naar een warm gebied gaat waar je geen dikke kleding nodig hebt en geen hoger gelegen plekken bezoekt.
Backpack 50-70 liter
Met dit formaat backpack heb je naast je zomerse outfits voldoende ruimte over voor je windjack, wandelschoenen en snorkel.
Backpack 70+ liter
Voor de echte die-hards. Dit formaat backpack biedt voldoende ruimte om kampeerspullen mee te nemen zoals een slaapzak en voedsel.

2. Welke prijsklasse backpack?

keuzehulp_backpack_kopen_bespaar_niet_te_veel_op_je_backpack_backpackwereld

Bespaar niet (te veel) op je backpack

Natuurlijk geef je je geld liever uit aan een toffe jungle-tracking of aan duiklessen tijdens je reis. Toch raden we je aan om niet al te veel te bezuinigen op de aanschaf van een goede backpack. De juiste backpack is namelijk essentieel om je reis comfortabel te maken. Je vind al een 60 liter backpack voor minder dan 70 euro, maar er zijn ook exemplaren van meer dan 200 euro. De gemiddelde backpacker zal met een backpack van zo’n 100-175 euro comfortabel op reis kunnen. Je hebt voor dat bedrag een backpack met genoeg mogelijkheden om de backpack af te stellen op jouw lichaam. Weet je niet zeker of backpacken iets voor jou is? Kies ook dan niet meteen voor het goedkoopste exemplaar omdat je eerst wilt ervaren of je backpacken wel leuk vindt. De prijs hangt namelijk sterk samen met het draagcomfort van de backpack, de opbergmogelijkheden en natuurlijk de kwaliteit van de gebruikte materialen. Een niet comfortabele backpack kan letterlijk en figuurlijk een zware last worden tijdens jouw reis.

3. Welke functionaliteiten op je backpack?

Altijd en overal bij je spullen

Ken je dat? Je wilt nog even snel de zonnebrand pakken, ligt ’t helemaal onderop in je backpack die je nèt helemaal volgestouwd had. Mede daarom is het aan te raden om een backpack te kopen die behalve het grote vak ook links en rechts nog wat kleine vakjes of draagnetten heeft, waarin je spullen kunt opbergen die je regelmatig nodig hebt. Ga je kamperen met je backpack? Dan wil je waarschijnlijk dat er clips en banden aan je backpack zitten waarmee je bijvoorbeeld een oprolmatras kunt vastbinden aan je backpack. Ook een zakje op de heupband is handig om geld en je telefoon altijd binnen handbereik te hebben. Bedenk goed welke opbergmogelijkheden voor jou belangrijk zijn.

keuzehulp_backpack_kopen_vakken_voorlader_backpackwereld

Voldoende stel-mogelijkheden

Voor optimaal draagcomfort is het van belang dat je nieuwe backpack is uitgerust met voldoende mogelijkheden om hem af te stellen op jouw lichaamsmaten. De onderdelen van je backpack die je volgens ons zéker moet kunnen verstellen zijn de schouderbanden, de heupband, de torsomaat-ladder (waarmee je de afstand tussen de schouderbanden en de heupband aanpast op basis van je ruglengte), de lading-stabilisatiebanden (dit zijn de stelbanden die de bovenkant van de schouderbanden met de tas verbinden) en de borstband (waarmee je de schouderbanden van links naar rechts positioneert). Behalve de stel-mogelijkheden dragen ook een zachte heupband en schouderbanden bij aan het draagcomfort van je backpack.

4. Welke accessoires voor je backpack?

Essentiële backpack-accessoires

Je backpack gaat net als jij door weer en wind: in het vliegtuig, op de boot, door de regen, op het dak van de bus. Om te zorgen dat je backpack dit allemaal kan doorstaan heb je een aantal backpack-accessoires nodig. Als je via een link op deze pagina een aankoop doet, ontvangen wij een klein percentage van jouw aankoopbedrag. Betaald voor de verkoper. Het kost jou dus niets extra! Bedankt voor je support. Shop hier.

Om te beginnen een regenhoes; deze zit vaak inbegrepen bij je backpack en opgeborgen in de bodem. Je trekt ‘m eenvoudig over je backpack heen en trekt vervolgens het koord aan. De draagbanden van je backpack blijven vrij waardoor de tas met regenhoes gewoon op je rug kan.

Tijdens transport biedt een flight bag bescherming tegen diefstal en schade. Deze hoes gaat volledig om je backpack heen. Bij sommige backpacks zit een regenhoes die ook volledig afsluitbaar is. Dan heb je dus geen extra fligt bag nodig.

Schaf ook een TSA slotje aan om je flight bag of volledig afsluitbare regenhoes zo goed mogelijk af te sluiten. Dit slotje kan behalve tijdens transport ook goed van pas komen in hostels om je tas of kluisje af te sluiten.

Een bagagelabel aan je backpack kan je redding zijn als je tas zoek raakt. Ook check je bij de bagageband of je wel écht je eigen tas hebt.

Om je spullen geordend te houden kun je gebruik maken van packing cubes. Verdeel je spullen over deze kleine opbergtassen die je vervolgens in je backpack stopt.

keuzehulp_backpack_kopen_essentiele_accessoires_backpackwereld

Backpack kopen

Heb je voor jezelf op een rijtje wat je belangrijke eigenschappen vindt waaraan jouw backpack moet voldoen? Dan is het tijd om je te gaan oriënteren. Je kunt winkels bezoeken waar je backpacks kunt passen. Handiger nog is om je backpack online te bestellen, zodat je thuis op je gemak kunt uitvinden welke mogelijkheden erop zitten en hoe ze werken. Vul je backpack vooral met spullen die je verwacht mee te nemen als je daadwerkelijk op reis gaat. Zo heb je een realistisch beeld van het draagcomfort, en je weet gelijk of alles gaat passen. Bevalt de backpack niet? Bedenk waarom niet en ruil hem voor een model wat beter bij je past. Hieronder een aantal backpacks die wij zouden kiezen op basis van de specificaties:

Daypack kopen

Kijk tijdens je zoektocht ook gelijk even naar een nieuwe daypack; een kleine rugzak waar je een aantal van je spullen in kan doen als je één of enkele dagen op pad gaat en je backpack achterlaat. Zoals een 2-daagse trekking door de bergen of een liveaboard boottocht. Een daypack is essentieel tijdens je reis en ga je zeker nodig hebben. Let erop dat je daypack niet te stug is, zodat je ‘m makkelijk kunt opvouwen en in je backpack kunt doen als je je daypack niet gebruikt. Houdt wel oog op het draagcomfort. Kies dus niet per se voor het kleinste opvouwbare pakketje.

Paklijst backpacken

Heb je je ultieme backpack gevonden? Dan is het tijd om ‘m te vullen! Wij van BackpackWereld.nl hebben voor jou een complete paklijst opgesteld. Print de paklijst uit, vink alles af en vul de lijst aan met dingen die je ook mee wilt nemen.

Bekijk alle landen & routes

Op deze pagina

Deel deze pagina met je reismaatje

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.