Search
Close this search box.

Hiken in Drakensbergen

Over Drakensbergen

Drakensbergen is een bergketen met de hoogste bergen van Zuid-Afrika. Het is een adembenemend mooi gebied waar je veel wandelingen kunt maken. Drakensbergen is opgedeeld in verschillende delen: Noord, Centraal en Zuid. Elk gebied heeft haar eigen hoogtepunten. Het leukste is dan ook om alle regio’s te bezoeken. Heb je hier geen tijd voor? Wij verbleven zelf in Noord-Drakensbergen en kunnen dit zeker aanbevelen.

advertisement airalo esim

Leukste dingen om te doen

1. Hike naar de Tugela Falls in Noord-Drakensbergen

Een van de meest bekende wandelingen in het Royal Natal National Park is de hike naar de Tugela Falls. Een prachtige route door de bergen en met behulp van touwladders kom je uiteindelijk bij de top van de Tugela Falls. Deze hike mag je alleen maken met een georganiseerde tour. Er zijn meerdaagse en 1-daagse hikes. De 1-daagse wandeling is 12 km, begint op 2500m hoogte en kun je boeken bij Amphiteatre Backpackers Lodge. Met gemiddelde fitheid moet het je zeker lukken.
tugela_falls_hike_drakensbergen_zuid_afrika

2. Wandelen in Royal Natal National Park in Noord-Drakensbergen

In Noord-Drakensbergen kun je het populaire Royal Natal National Park bezoeken waar vandaan je zelfstandig prachtige wandelroutes kunt lopen. Vanuit Bergville is het een uurtje rijden naar het Royal Natal Visitor Centre. Nadat je entree hebt betaald á R55 (≈€3,50) per persoon voor het park kun je bij het Visitor Centre een uitgebreide kaart kopen waar de wandelroutes op aangegeven staan. Ook omschrijven ze op de officiële website van Royal Natal National Park de verschillende wandelroutes. Het is een onwijs mooi gebied dus trek hier zeker een volledige dag voor uit.
wandelen_drakensbergen_zuid_afrika

3. Rij de Sani Pass vanuit Zuid-Drakensbergen​

Als je in Zuid-Drakensbergen verblijft dan kun je de beroemde Sani Pass rijden. Deze kronkelende bergpass brengt je naar het land Lesotho wat bovenaan de berg gelegen is. Dit is de hoogste bergpass van Zuid-Afrika die toegankelijk is voor motorvoertuigen en de uitzichten zijn adembenemend mooi! Deze pass is alleen met een 4×4 te rijden en anders kun je er voor kiezen om met een tour mee te gaan. Vergeet niet je paspoort mee te nemen, je gaat namelijk de grens over. Himeville en Underberg zijn twee goede dorpjes om te overnachten wanneer je in Zuid-Drakensbergen wilt verblijven.
advertisement nordvpn
sani_pass_drakensbergen_zuid_afrika

4. Wandel naar World's View in Centraal-Drakensbergen​

Ook in Centraal-Drakenbergen kun je verschillende wandelingen maken. De hike naar het uitzichtpunt World’s View is een leuke hike van zo’n 10 kilometer. Eenmaal op te top heb je 360 graden uitzicht over de Drakensbergen. Met gemiddelde fitheid eindig je na 3 uur weer bij het startpunt: de parkeerplaats in het Giants Castle Game Reserve. De receptie is open vanaf 8 uur ’s ochtends. Hier kun je meer informatie krijgen over wandelroutes.

worlds_view_giants_castle_drakensbergen_zuid_afrika

5. Wandelen vanuit Dalmore Guest Farm​

Dalmore Guest Farm is een ontzettend mooie en fijne accommodatie om te verblijven in Noord-Drakensbergen. Vanuit hier kun je een leuke wandeling maken naar de Tugela Rivier. Als je het terrein af loopt sla je links af en vervolgens gelijk naar rechts. Aan het einde van deze weg sla je links af totdat je bij een T-splitsing komt. Hier loop je rechts de heuvel op en vervolgens langs de boerderij door naar beneden. Uiteindelijk kom je uit bij de Tugela Rivier. De weg terug is hetzelfde als de heenweg. Het is een leuke wandeling van ongeveer 2 uur waarbij je onderweg wrattenzwijnen en impala’s tegen kunt komen. Dalmore Guest Farm heeft een paar honden die graag met je mee wandelen.

advertisement skyscanner
dalmore_guest_farm_drakensbergen_zuid_afrika

Hoe kom je er?

De rit van St Lucia naar het plaatsje Bergville in Noord-Drakensbergen duurt zo’n 6,5 uur. Het eerste stuk is over een grote snelweg. Je rijdt langs de grote stad Durban waar het erg druk kan zijn op de weg. Zodra je Durban gepasseerd bent rij je over een kronkelende geasfalteerde weg door de bergen.

Fijne accommodaties

Als je alle drie de regio’s goed wilt zien heb je minimaal een week nodig in Drakensbergen. Als je Zuid-Drakensbergen wilt bezoeken kun je het beste verblijven in Underberg of Himeville. In Centraal-Drakensbergen is de Champagne Valley een goede uitvalbasis. Heb je minder lang de tijd? Dan raden we aan om naar Noord-Drakensbergen te gaan en te overnachten bij het plaatsje Bergville. Zo kun je in 2 dagen hele mooie wandelingen maken en genieten van de prachtige omgeving. Onderstaand onze favoriete accommodaties in Drakensbergen.

Restaurants & cafés​

Iedere accommodatie die we hierboven aanraden heeft een eigen keuken en/of een restaurant op het terrein. Als je net als wij bij Dalmore Guest Farm overnacht raden we echt aan om minimaal 1 avond in het restaurant te dineren. Het eten is zo ontzettend lekker en kost rond de €10,- per persoon. In het stadje Bergville zijn niet echt leuke restaurants te vinden. Overnacht je in Zuid-Drakensbergen in het dorpje Himeville of Underberg dan zijn onderstaande restaurants aan te raden.
Lemon Tree Bistro​
Gezellig restaurant gelegen in Underberg. Probeer ook zeker de taartjes en koffie.​
Stone House Kitchen​
Gelegen in Himeville en is alleen open voor ontbijt en lunch. Prachtige tuin.​
Reizenad-bol-Reizen

Extra tips voor Drakensbergen

Klik hieronder op de volgende bestemming van onze route door Zuid-Afrika.

Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:

Reizenad-bol-Reizen
bookingcom-logo
Boek je hotel op Booking.com
SunnyCars_advertisement

All-in huurauto van SunnyCars

Bol.com_advertisement

Shop je uitrusting bij Bol.com

Skyscanner_advertisement

Vliegticket deals van Skyscanner

airalo-logo

eSIM met korting bij Airalo

nordvpn-logo

Veilig streamen met  NordVPN ➜

hostelworld_logo

Bekijk hostels bij Hostelworld

Meer tips voor jouw reis:

Meer bestemmingen in Zuid-Afrika

Lees alles over Zuid-Afrika

Plan je reis met onze gratis informatie

Deze pagina delen:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.