Search
Close this search box.

Grietjie Nature Reserve

Over Grietjie Nature Reserve

Het Grietjie Nature Reserve is een Private Game Reserve in het Kruger National Park. Het reservaat is zo’n 2800 hectare groot en de Olifantsrivier stroomt hier doorheen. Je hebt hier kans om de Big 5 te spotten. Ook staat het bekend om de grote diversiteit aan vogelsoorten. Het is echt een toevoeging om ook dit private deel van het Krugerpark te bezoeken. Wij vonden het geweldig en een hele andere ervaring dan in het deel van het Krugerpark dat van de overheid is.

De rit vanuit Graskop rechtstreeks naar Grietjie duurt zo’n 2,5 uur. Met een kleine omweg rijd je een mooiere route via de Blyderivierpoort Dam. Daar vertellen we je straks meer over.  Het laatste stuk van de rit rijd je door het park heen waar je gelijk kans hebt om verschillende dieren te spotten. Zo kwamen wij al snel olifanten tegen.

advertisement airalo esim

Leukste dingen om te doen

1. Geniet van de natuur bij je accomodatie​

In het Grietjie Nature Reserve zijn veel lodges te vinden die door een wirwar aan zandpaden aan elkaar verbonden zijn. De accommodaties liggen ver uit elkaar en zijn er in verschillende prijsklassen. Je kunt een lodge inclusief eten en drinken boeken of een accommodatie met zelfcatering. De dichtstbijzijnde supermarkt ligt zo’n 30 km verderop. Wij vonden het super leuk om bij de accommodatie te eten, de zonsondergang te bekijken en te genieten van de dieren om ons heen. Je accommodatie bepaalt een groot deel van je ervaring in het Grietjie Nature Reserve.

accomodatie_grietjie_nature_reserve_zuid_afrika

2. Dieren spotten tijdens het barbecueën

Krijg het echte Afrika-gevoel tijdens een barbecue ofwel ‘braai’ bij je accommodatie. De zonsondergangen zijn hier echt ongekend mooi. Ondertussen geniet je van een drankje en de lekkerste biefstuk die je ooit hebt gegeten. Sommige accommodaties hebben net buiten de hekken een drinkplaats voor de wilde dieren. Zo hadden wij tijdens het barbecueën uitzicht op impala’s, hyena’s en wrattenzwijnen. We voelden ons helemaal op safari.

kampvuur_grietjie_nature_reserve_zuid_afrika

3. Ochtendsafari in het Grietjie Nature Reserve​

Je bezoekt Grietjie natuurlijk voor een safari ofwel Game Drive. De meeste dieren zijn het beste te spotten in de vroege ochtend. Je zult al rond 05:30 uur vanaf je accommodatie vertrekken in een grote terreinwagen om op zoek te gaan naar wildlife. De gidsen weten de dieren goed te spotten en weten natuurlijk heel veel te vertellen over alles wat hier leeft. Wij kwamen onder anderen wilde honden, giraffen, olifanten, wilde zwijnen en heel veel vogelsoorten tegen. De Game Drives duren vaak zo´n 3 uur en kost rond de R500 (€31,50) per persoon.

advertisement nordvpn
safari_grietjie_nature_reserve__game_drive_zuid_afrika_01

4. Spot de bedreigde Afrikaanse Wilde Hond

Tijdens een ochtendsafari heb je hier kans om wilde honden te spotten. De Afrikaanse wilde hond is een bedreigde diersoort. Naar schatting zijn er nog maar zo´n 2500 exemplaren over. Dit komt voornamelijk door de toenemende landbouw en ziekten die de dieren oplopen van de ‘gewone’ honden. Ook wordt er op ze gejaagd omdat ze op het vee van de lokale bevolking jagen. We hebben de honden wel een kwartier bekeken terwijl ze aan het spelen waren. Het zijn prachtige dieren die in een hiërarchische groep leven.

wild_dogs_grietjie_nature_reserve_zuid_afrika
advertisement skyscanner

Hoe kom je er?

Vanuit Graskop kun je via de R532 of via de R40 naar Grietjie Nature Reserve rijden. Beide routes duren zo’n 2,5 uur en zijn ongeveer 160 km lang. 

Een derde optie is om via de R531 naar Grietjie Nature Reserve te rijden. Deze route is 30 minuten en 20 kilometer langer. Wij kozen deze route omdat je zo halverwege een bezoek kunt brengen aan de Blyderivierpoort Dam. De dam en het grote stuwmeer zijn prachtig, maar de route zelf is eigenlijk nog véél mooier. Zodra je het Grietjie Nature Reserve inrijdt zijn de wegen onverhard. Ze zijn goed te berijden met een tweewiel-aangedreven auto.

Fijne accommodaties

Er zijn behoorlijk wat accommodaties in Grietjie Nature Reserve. Wij vonden alle opties vrij prijzig, maar achteraf was het het geld meer dan waard. Het ontbijt en diner zijn vaak bij de prijs inbegrepen en je hebt aan één nacht genoeg. Je komt ’s middags aan, gaat ’s avonds barbecueën en de volgende ochtend een Game Drive doen. Bij terugkomst krijg je ontbijt en kun je nog even genieten van de accommodatie of direct doorrijden naar je volgende bestemming.

Restaurants & cafés​

In het Grietjie Nature Reserve zijn geen restaurants te vinden. Vrijwel alle accommodaties serveren ontbijt, lunch en diner. Het is ook mogelijk om een accommodatie te boeken waar je zelf kunt koken. Indien je vanuit Graskop naar Grietjie Nature Reserve rijdt, kun je het beste alvast boodschappen doen bij de Spar in Graskop. Vanuit het Grietjie Nature Reserve is de dichtstbijzijnde supermarkt (Pick ’n Pay in Phalaborwa) een half uur rijden.

Reizenad-bol-Reizen

Extra tips voor Grietjie Nature Reserve

Tijdens de Game Drive in het Grietjie Nature Reserve ga je in een grote terreinwagen op zoek naar wilde dieren. Het is aan te raden om een verrekijker mee te nemen. Hier ga je ook in het Kruger Park veel plezier van hebben. Wij kozen voor een handige en compacte verrekijker. Wil je een wat luxer model? Dan is een verrekijker met meer zoom een erg goede keuze.

Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:

Reizenad-bol-Reizen
bookingcom-logo
Boek je hotel op Booking.com
SunnyCars_advertisement

All-in huurauto van SunnyCars

Bol.com_advertisement

Shop je uitrusting bij Bol.com

Skyscanner_advertisement

Vliegticket deals van Skyscanner

airalo-logo

eSIM met korting bij Airalo

nordvpn-logo

Veilig streamen met  NordVPN ➜

hostelworld_logo

Bekijk hostels bij Hostelworld

Meer tips voor jouw reis:

Meer bestemmingen in Zuid-Afrika

Lees alles over Zuid-Afrika

Plan je reis met onze gratis informatie

Deze pagina delen:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.