Search
Close this search box.

Panoramaroute vanuit Graskop

Over de Panoramaroute vanuit Graskop

De Panoramaroute is één van de mooiste autoritten van Zuid-Afrika. De route is zo’n 70 km lang en brengt je langs veel uitzichtpunten en verrassende landschappen. De plaats Graskop is het perfecte startpunt voor de Panoramaroute. In Graskop zelf is niet veel te doen. Wel is dit een fijne plek om te overnachten met voldoende hotels en restaurants. 

Bedenk dat de Panoramaroute heel populair is. Zeker in de weekenden kan het behoorlijk druk zijn bij de verschillende stops. Vertrek dus vroeg in de ochtend als je de drukte enigszins wilt vermijden. Dit zijn de mooiste plekjes langs de Panoramaroute.

advertisement airalo esim

Leukste dingen om te doen

1. God's Window​

Het uitzichtpunt God’s Window ligt op ongeveer 9 kilometer van Graskop vandaan. Het is een prachtige eerste stop met uitzicht verder dan je kunt kijken. Vanaf de parkeerplaats is het zo’n 45 minuten lopen naar het uitzichtpunt. Op de parkeerplaats vind je overigens tientallen kraampjes met souvenirs. Voor het parkeren van je auto betaal je R10 (€0,65). Je hoeft geen entree te betalen voor God’s Window.

gods_window_panoramaroute_zuid_afrika_01

2. Lisbon Falls

Op zo’n 11 km vanaf God’s Window vind je de volgende stop: de Lisbon Falls. De 94 meter hoge watervallen zijn indrukwekkend en liggen direct aan de parkeerplaats. Je hoeft dus niet per se een stuk te lopen. Voor het beste zicht op de watervallen kun je het beste toch een paar minuten naar links lopen over de smalle wandelpaden. Voor de Lisbon Falls hoef je geen entree te betalen.

lisbon_falls_panoramaroute_zuid_afrika_01

3. Bourke’s Luck Potholes

Op 30 km vanaf de Lisbon Falls vind je Bourke’s Luck Putholes. Hier zul je in een totaal ander landschap terecht komen dan bij de vorige twee stops. Op deze plek komen de rivieren Treur en Blyde samen. Door honderden jaren kolkend water zijn de rotsen hier bijzonder mooi uitgesleten. Terwijl je over het netwerk van bruggen loopt kun je de prachtige vormen en kleuren bekijken. De entree voor Bourke’s Luck Potholes is R30 (€1,90) per persoon en R20 (€1,30) voor het parkeren van je auto.
advertisement nordvpn
bourkes_luck_potholes_panoramaroute_zuid_afrika_01

4. Lowveld View​

Op nog geen 5 km van Bourke’s Luck Potholes vandaan is de volgende stop: Lowveld View. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de Blyde River Canyon. Vanaf de parkeerplaats is het maar een klein stukje lopen naar het uitzichtpunt. Voor Lowveld View hoef je geen entree te betalen.

lowveld_view_ree_rondavels_panoramaroute_zuid_afrika_01

5. Three Rondavels View Point

De Three Rondavels View Point is de populairste spot van de Panoroma Route. Vanaf hier heb je zicht op de Blyde River Canyon en de ‘Three Rondavels’. drie uitgesproken rotsformaties. Je kunt zo ontzettend ver kijken vanaf het uitzichtpunt. Het zicht op de bergen met daar doorheen de kronkelende Blyde River is toch wel het mooiste uitzicht van de Panoramaroute. De entree is R35 (€2,20) per persoon.
advertisement skyscanner
three_rondavels_panoramaroute_zuid_afrika_01

Hoe kom je er?

Vanaf het vliegveld Tambo Johannesburg is het 4,5 uur rijden naar Graskop. Je rijdt het grootste gedeelte over een goede snelweg en het laatste stuk over een geasfalteerde slingerweg door de bergen. Als je in de ochtend aankomt op het vliegveld in Johannesburg, kun je direct je huurauto ophalen en naar Graskop.

Vanuit Graskop kun je de prachtige Panoramaroute rijden. Voor deze route heb je ongeveer een dag nodig zodat je rustig van elk uitzichtpunt kunt genieten. Bekijk hier de routekaart met de mooiste stops van de Panoramaroute.

Fijne accommodaties

Er zijn genoeg goede hotels in Graskop. Verblijf in het centrum als je dichtbij restaurants en een supermarkt wilt verblijven. Slaap je liever tussen de natuur? Overnacht dan in de groene omgeving van Graskop. We raden aan om 2 nachten in Graskop te verblijven zodat je één volledige dag hebt om de Panoramaroute te rijden. Dit vinden wij de leukste accommodaties in Graskop.

Restaurants & cafés​

Graskop is een klein plaatsje met een aantal goede restaurants. Genoeg keuze voor een kennismaking met de Zuid-Afrikaanse keuken. Probeer bijvoorbeeld de boboti. Een typisch Zuid-Afrikaans gerecht en super lekker. Onderstaand onze favoriete restaurants in Graskop.

The Glass House​

Zuid-Afrikaanse gerechten van zeer goede kwaliteit. Knus en gezellig restaurant.​

Garden Shed​

Sfeervol restaurant met een gezellige buitentuin. Ze maken heerlijke pizza’s.​

Harrie's Pancakes​

Een fijne plek om te ontbijten. De naam zegt het al: probeer zeker de pannenkoeken.

Divine Foods​
Buiten het centrum met een prachtig uitzicht. Ook erg lekkere vega gerechten.​
Reizenad-bol-Reizen

Extra tips voor Graskop

Rijd je van Johannesburg naar Graskop? Dan kun je alvast een leuke stop maken aan het begin van de Panoramaroute. Navigeer naar de Lone Creek Falls. Een mooie waterval die ook nog eens op de route ligt!

Klik hieronder op de volgende bestemming van onze route door Zuid-Afrika.

Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:

Reizenad-bol-Reizen
bookingcom-logo
Boek je hotel op Booking.com
SunnyCars_advertisement

All-in huurauto van SunnyCars

Bol.com_advertisement

Shop je uitrusting bij Bol.com

Skyscanner_advertisement

Vliegticket deals van Skyscanner

airalo-logo

eSIM met korting bij Airalo

nordvpn-logo

Veilig streamen met  NordVPN ➜

hostelworld_logo

Bekijk hostels bij Hostelworld

Meer tips voor jouw reis:

Meer bestemmingen in Zuid-Afrika

Lees alles over Zuid-Afrika

Plan je reis met onze gratis informatie

Deze pagina delen:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.