Search
Close this search box.

Pongolapoort Nature Reserve

Over Pongolapoort Nature Reserve

Om de lange rit van Hazyview (Kruger Park) naar St. Lucia te onderbreken, raden we aan om te overnachten in de omgeving van Pongolapoort Nature Reserve. Dit prachtige natuurreservaat is ruim een eeuw geleden uitgeroepen tot het eerste wildreservaat in Afrika. Het bevindt zich aan de Pongola Rivier en Lake Jozini. In dit reservaat leven vier van de ‘Big Five’ dieren. Alleen de leeuw komt hier niet voor. Ook leven er veel vogelsoorten, giraffen, wildebeesten, zebra’s, impala’s en nog veel meer.

advertisement airalo esim

Leukste dingen om te doen

1. Bootsafari over de Lake Jozini

Maak een bootsafari over  het 15.000 hectare grote meer Lake Jozini en spot vanaf het water giraffen, krokodillen, nijlpaarden en meer. De omgeving is prachtig en dit is een leuke manier om wildlife te observeren. De bootsafari kun je bij iedere accommodatie in de omgeving van Pongola Nature Reserve boeken. De prijs is rond de R460 (€29,-per persoon.

bootsafari_jozini_lake_pongolapoort_zuid_afrika

2. Bezoek het WWF Black Rhino Range Expansion Project

Neem een kijkje in het WWF Black Rhino Range Expansion Project. Tijdens een tour ga je samen met een gids en met behulp van een telemetrieapparaat het signaal volgen van de neushoorn, opzoek naar sporen en mesthopen en onderzoek je de locaties van de camera’s als onderdeel van het neushoornmonitoring- en instandhoudingsproject. De kosten voor deze excursie zijn rond de R630 (€40,-) per persoon en het duurt ongeveer 3 uur.

rhino_project_pongolapoort_zuid_afrika

3. Maak een safari te paard

Voor zowel beginners als gevorderden is een safari te paard een unieke manier om te genieten van het landschap en de dieren. Hoe gaaf is het om door kuddes impala’s, giraffen, gnoes en wrattenzwijnen te rijden en dicht bij hen te komen voordat ze wegdraven. Je kunt deze bijzondere tour reserveren bij Pakamisa. Deze organisatie heeft professionele gidsen en zorgen erg goed voor de paarden.
advertisement skyscanner
advertisement nordvpn
horseback_paard_safari_pongolapoort_zuid_afrika

Hoe kom je er?

De route naar Pongolapoort Nature Reserve in zuidelijke richting is over een goede geasfalteerde weg. De rit is erg afwisselend met bergen, bossen en stadjes waar je doorheen rijdt. Deze prachtige route neemt zo’n 7 uur in beslag. Vertrek dus vroeg in de ochtend vanaf Hazyview of andere bestemming nabij het Krugerpark. Zo ben je voor het donker bij je accommodatie in Pongolapoort Nature Reserve. Je rijdt een deel van de route langs het land eSwatini (voorheen Swaziland).

Fijne accommodaties

Pongolapoort heeft een prachtige omgeving met genoeg accommodaties. Veel hotels liggen vrij in de natuur met mooi uitzicht. Er zijn voldoende budget mogelijkheden, maar ook een aantal bijzonder mooie slaapplaatsen.

Restaurants & cafés​

Er zijn geen restaurants in het Pongolapoort Nature Reserve. Bij sommige accommodaties zit een keuken en een barbecue. Wanneer dit niet aanwezig is kun je eten in het restaurant van de accommodatie. Tijdens de rit van Hazyview naar Pongolapoort Nature Reserve kom je langs de stad Piet Retief. Dit is een erg goede plek om nog even boodschappen te doen en te tanken.

Reizenad-bol-Reizen

Extra tips voor Pongolapoort

Je kunt ook een nachtje verblijven in eSwatini (voorheen Swaziland) in plaats van in Pongolapoort. Mocht je hiervoor kiezen, houd er dan rekening mee dat je de grens over gaat. Dit moet je aangeven bij de autoverhuurder en je betaald hiervoor een toeslag. Lees alles over de vereisten voor een bezoek aan eSwatini op de pagina met algemene informatie roadtrip door Zuid-Afrika. Of klik hieronder op de volgende bestemming van onze route door Zuid-Afrika.
Picture of Hi! Wij zijn Larissa en Bart
Hi! Wij zijn Larissa en Bart

Sinds 2018 reizen we de wereld over op zoek naar de mooiste plekken. Die delen we gratis met jou. Enjoy en goede reis!

Deze pagina delen:

Reizenad-bol-Reizen
bookingcom-logo
Boek je hotel op Booking.com
SunnyCars_advertisement

All-in huurauto van SunnyCars

Bol.com_advertisement

Shop je uitrusting bij Bol.com

Skyscanner_advertisement

Vliegticket deals van Skyscanner

airalo-logo

eSIM met korting bij Airalo

nordvpn-logo

Veilig streamen met  NordVPN ➜

hostelworld_logo

Bekijk hostels bij Hostelworld

Meer tips voor jouw reis:

Meer bestemmingen in Zuid-Afrika

Lees alles over Zuid-Afrika

Plan je reis met onze gratis informatie

Deze pagina delen:

Mis je informatie of is deze pagina niet meer up-to-date?

Laat het ons weten! We zoeken het uit en passen deze pagina zo snel mogelijk aan. Help de community verder.

 

Bedankt voor je bijdrage ❤

Helpt jouw suggestie ook andere bezoekers van Backpackwereld.nl? Voor antwoord op individuele vragen klik hier.